Ga naar de inhoud
Preikestolen Noorwegen

Home » Blog

Thermosflessen in de wildernis

Niet als afval natuurlijk. Wel als must om te overleven in de natuur. Of je nou tijdens de zomer in het bos slaapt of met -5 graden gaat winterkamperen. Op zulke momenten is een thermosfles misschien wel je beste vriend. Gelukkig kijk ik op beide met een grote glimlach terug.

natte schoenen

Wandelschoenen vol water

Wat was ik blij. Het had de hele nacht geregend. Droog hield ik het niet. Totaal niet zou je kunnen zeggen. Optimistisch had ik een dakje gefabriceerd van een boswachters groene poncho. Ooit gekregen van mijn lieve moeder. Te klein en veel te hoog vast geknoopt. Het resultaat was een volle laag regen. Midden in de nacht, in mijn gezicht, te midden van geluiden van een oehoe en krakende takken. En vergeet de zwermen vliegen niet. Niks aan! Toch had ik die ochtend een brede glimlach op mijn gezicht. Ondanks alle tegenslagen had ik namelijk een avontuur beleefd. Slapen in het bos. Midden in de natuur. Hoe tof is dat. Een warme bak koffie deed bovendien wonderen. Wat was ik blij dat ik die thermosflessen meegenomen had. Eén voor koffie en één voor thee. Dat in mijn wandelschoenen tot mijn schrik een laag regenwater stond, mocht de pret niet drukken.

daktent

Winterkamperen

Even daarvoor was ik er in de winter nog op uit geweest. Met vintage daktent en oude Land Rover. Vintage klinkt aangenaam. Maar aangenaam was het niet. Tochten dat het ding deed! Ruim 30 jaar oud en ooit ergens voor een zacht prijsje op de kop getikt. Plots begreep ik waarom. Om onderkoeling te voorkomen liep ik rond in vol wintertenue. Met gevoerde laarzen, legerhandschoenen, een muts en een thermos legging onder mijn broek. Warm, maar net niet warm genoeg. De thermosflessen boden wederom uitkomst. Ik kon mijn handen lekker opwarmen aan de RVS mok en intussen genoot ik van warme koffie en thee. Een gouden combinatie. Beide in smaakvol zwart.

hout

Lekker koud

Liever een koel drankje? Ook dat is geen probleem. Na uren in de zon, tijdens een lange hike, bleef het water aangenaam koud. Terwijl mijn spieren overuren draaiden tijdens de beklimming van de Preikestolen, kon ik me op de top niets fijners wensen. Een lekker glaasje koud drinken. Dankzij de vacuüm getrokken lucht in de thermosfles. Vers getapt uit de beek en dankzij de haak, eenvoudig op te hangen aan mijn tas. Met de thermosflessen van Rebel-Outdoor ontbreekt je aan niets.

Op naar het volgende avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *