Ga naar de inhoud
Op naar buiten in Canada

Home » Blog

Op naar buiten in Canada

Een land waar je niets anders kan, dan naar buiten gaan: Canada. Een uitstekende plek voor natuurliefhebbers. Je kan er uren wandelen, kanoën, bergen beklimmen, raften, wild spotten en nog zoveel meer. Het is vast goed voor te stellen dat ik heel blij was met de keuze voor een zomervakantie naar dit prachtige land.

pacific-rim-trail-canada

Inkopen doen

Na mijn vakantie vorig jaar in Zweden zonder goede schoenen of een wandelbroek, was het tijd voor het uitbreiden van mijn outdoor gear. Als je veel buiten bent, wil je ook graag goede spullen voor buiten mee. Omdat mijn eerdere vakanties vaak gepaard gingen met veel zon, moest ik een lijstje maken. Stevige wandelschoenen, een wandelbroek, warme truien, een fijne rugzak, een thermosfles en een goede weekendtas. In mijn andere blog schrijf ik over reizen met de weekendtas van Rebel-Outdoor. Een absolute must tijdens mijn drie weken durende reis.

cathedral-grove-canada

De eerste week buiten in Canada

Onze eerste week brachten we door op Vancouver Island. Mijn idee bij Canada was, dat het vaak koud zou zijn. Niets was minder waar afgelopen zomer. Het was er vaak rond de 30 graden. Dat was even wennen. Helemaal als je veel fysiek bezig bent. Daar had ik dus ook mijn tas niet op ingepakt. Ik wandelde daarom vaker in een rok dan in mijn wandelbroek. Wat heel fijn was tijdens de wandelingen: ijskoud water uit de thermosfles. Hoe lang je ook in de zon loopt, mijn water bleef koud. Lekkere verfrissing. Ik doe mijn water altijd in het zijvakje van m’n rugzak, zodat ik er makkelijk bij kan. Een fijne toevoeging tijdens het wandelen, vond ik de sportdop. Je drinkt gemakkelijk uit het tuitje en je wandelt gewoon door zonder te knoeien.

thermos met sportdop

Wandelingen en bezienswaardigheden op Vancouver Island

Op het eiland zelf zou je al makkelijk drie weken zoet zijn, maar wij waren er een klein weekje. Dan moet je natuurlijk keuzes maken. Hieronder een lijstje van een aantal mooie wandelingen en ervaringen.

  • De overtocht van Horshoe Bay naar Nanaimo is al de moeite waard
  • Wandelen bij de Qualicum Falls: het eerste Canada dat ik zag.
  • Cathedral Grove: een korte, maar magische wandeling om je autorit te onderbreken. Je wandelt door een oerbos met immense Douglassparren
  • Elk Falls Suspension Bridge in Campbell River: hier wandel je over een hangbrug op 60m boven het water
  • Pacific Rim Trail: een wandeling van ongeveer 9 km brengt je langs de rotsachtige kust aan de Stille Oceaan.

thermos-fles-hiken

Walvissen spotten

Mijn hoogtepunt van de hele reis was de Whale Watching Tour vanaf Tofino. Het is natuurlijk maar de vraag of je een walvis gaat zien, maar je vaart hoe dan ook 3 uur op een boot langs prachtige natuur. Dit was de enige dag van de vakantie dat het niet zulk lekker weer was. Mist, regen en kou. Eén ding was zeker: op de boot werd het koud. In het appartement heb ik ’s ochtends nog snel thee gemaakt. Op de boot konden we gelukkig ook binnen zitten. Maar toen er dan eindelijk een walvis boven water kwam, gingen we naar het dek. Wat bijzonder om te zien. Zie foto hieronder. Het komt niet eens in de buurt van hoe het echt was, maar dan zie je in ieder geval een klein stukje walvis. 😉 Helemaal natgeregend en koud, maar zo voldaan, verplaatsten we ons naar binnen. Een slok thee uit de thermosfles was heerlijk op dat moment. We zijn nog een aantal keer het dek op geweest om zeeotters en zeehonden goed te kunnen zien. Als je ooit zo’n soort boottocht kan doen: doe het! 😊

Ik zou nog wel veel meer kunnen schrijven over deze trip. Grote kans ik dat nog ga doen. Canada is zo mooi en heeft zoveel mogelijkheden. Een land om in je armen te sluiten. Wat is jouw favoriete vakantieland? Laat het me weten.

Geef een reactie