Ga naar de inhoud
orvelte drenthe

Home » Blog

Overnachten in een natuurhuisje in Drenthe

Niet te ver van huis, maar wel ver genoeg om een vakantiegevoel te krijgen. Vanuit Groningen rijden mijn vriend en ik naar het mooie Drenthe om daar een weekendje door te brengen. We kiezen ervoor om deze keer niet bij familie te logeren, maar gaan voor een natuurhuisje in Orvelte. Eentje met uitzicht op een weiland met koeien en paarden. Én dat middenin een prachtige omgeving.

lekker lunchen in het natuurhuisje

We rijden een pad af en komen aan bij ons huisje. Er staan drie huisjes naast elkaar en de middelste is van ons. Met een code pakken we de sleutel. We stallen onze spullen uit en zijn blij met hoe knus het is. Voordat we gaan wandelen, eten we snel iets. Er is servies aanwezig, maar met dat van onszelf is het toch een stuk feestelijker. Een croissantje, lekker theetje en we zijn klaar om te gaan.

Op naar buiten!

Vanaf ons huisje kan je het Pieterpad lopen of natuurgebied Sleenerzand ontdekken. Tip: neem je fiets, mountainbike of wandelschoenen mee. Onderweg naar het huisje reden we langs Schoonloo. Aan de weg naar Schoonoord ligt ’t Loomeer. Daar ben ik vroeger als klein meisje wel eens geweest, dus daar wilde ik weer heen. Het was iets kleiner dan ik in m’n gedachten, maar mooi is het zeker. Een mooie plek om te wandelen en in de zomer misschien zelfs om te zwemmen.

't loomeer schoonloo

Daarna rijden we naar Orvelte. Een prachtig monumentendorp waar we doorheen wandelen. Wat je ook kan doen in Orvelte is een step huren. Een unieke manier om de omgeving eens rustig te verkennen. Rugzak op, drankje mee en gaan!

Een knusse avond en ochtend

Tegen de avond begint het te miezeren. We gaan uiteten in Westerbork en gaan dan terug naar het huisje. Kaarsjes aan, muziekje op (vanuit de speakerlamp natuurlijk) en een leuk spelletje op tafel. We moeten vroeg op, dus gaan op tijd slapen. Lekkers voor het ontbijt hebben wij zelf meegenomen, dus we kunnen zo aanschuiven. Met uitzicht op de koetjes en paarden genieten we van een mooie gedekte tafel en maken we ons klaar voor het volgende avontuur.

rebel outdoor servies natuurhuisje ontbijt

Eko-tour

We gaan met een gids op ontdekkingsreis langs de mooiste plekjes van de Hondsrug. Met een 100% elektrische terreinwagen rijden we door de geweldige natuur. Wist je dat dit de enige auto is die van Staatsbosbeheer door de bossen mag rijden? Genieten geblazen! 

Hunebedden in drenthe

Als je in de buurt bent en nog nooit een Hunebed hebt gezien, dan mag je die eigenlijk niet overslaan. Via een handig overzicht zie je snel welke hunebedden er in de buurt zijn. Wij bekeken de D49, in natuurgebied het Sleenerzand. Een bijzondere, interessante route die je meeneemt langs verschillende archeologische vondsten. 

rebel-outdoor-speakerlamp-en-wijn-in-theeglas

Het was een leuke overnachting, maar eigenlijk te kort. Er is zoveel moois in de omgeving dat we graag nog een keer teruggaan. Misschien proberen we dan een ander natuurhuisje uit. Dit is trouwens het huisje waar we verbleven. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Een aanrader! Wat vind jij de mooiste plek in Drenthe? Laat het ons weten in een reactie onder de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *