Ga naar de inhoud
liesbeth header

Home » Blog

Maak kennis met: Liesbeth Disbergen, onze huisfotograaf

Liesbeth Disbergen is onze huisfotograaf. Zij snapt als geen ander het outdoor leven en weet dit als de beste vast te leggen. Haar foto’s spreken voor zich. Omdat we zo enorm trots zijn op haar als onze huisfotograaf, hebben we haar geïnterviewd en we stellen haar heel graag aan je voor.

interview liesbeth

Je woont in een fantastisch huis op de Veluwe, klopt dat?

‘Ik woon inderdaad op de Veluwe, in een oud, karakteristiek huis uit 1952, midden in het bos. Bij ons huis hoort zo’n 3 hectare bos. Het bos was wel een beetje verwaarloosd door de oude bewoners, want zij hadden daar weinig hulp bij. Het bos stond daardoor behoorlijk vol en dat zijn we nu aan het opruimen. Dat is echt wel een meer jaren plan. Ik vind het zelf het allerleukste om er mooie planten en bloemen in te zetten. Of een stukje gras met een moestuin erin bijvoorbeeld. Soms eten de edelherten er ook van, dus af en toe wordt het wel een beetje een chaos. Het huis zelf is overigens ook een meer jaren plan, maar gelukkig heb ik een handige man. 😉

Hoe zou je je passie voor fotografie omschrijven?

‘Ik ben daar eigenlijk iedere dag mee bezig. Dus dat betekent inderdaad dat ik daar een hele grote passie voor heb, als ik daar de hele dag mee bezig kan zijn. Buiten de opdrachten die ik krijg, doe ik ook veel voor mezelf. Al heb ik heus wel eens periodes dat ik denk ‘nou, nu even niet’. Maar zo leuk vind ik het dus! En wat vind ik daar leuk aan: momenten vastleggen. Wij wonen hier natuurlijk midden in de natuur en dat vind ik geweldig om vast te leggen. Maar ook tijdens het wandelen, of in en om het huis. Fotograferen deed ik eigenlijk al van jongs af aan. Vanaf mijn middelbare schooltijd ongeveer, dus het heeft er echt altijd wel in gezeten. Ik deed toen veel portretten, maar ook veel buiten. Van de architectuur ben ik dan weer wat minder. Ik vind het mooi om naar te kijken, maar dat vind ik lastig om mooi op de foto te zetten.’

liesbeth disbergen voor rebel-outdoor

Wat betekent buiten zijn voor jou?

‘Buiten zijn is voor mij een vorm van vrijheid. En sinds we hier wonen heb ik dat helemaal. We hebben ook een tijdje in Oostenrijk gewoond en dan woon je ook echt buiten. Bijna geen buren, dus midden in de natuur. Ik ben daar helemaal in mijn element. Het is zo vrij, gewoon geen gedoe om je heen. Als ik soms bij mijn dochter in Amsterdam ben, dan vind ik dat hartstikke leuk om daar te zijn, maar dan ben ik ook altijd blij als ik weer thuis ben. Dat voelt als een stukje vrijheid.’

Wat inspireert jou?

‘Mensen die ook ergens een passie voor hebben. Bijvoorbeeld een passie voor ambacht. Iemand die vol overgave iets kan en dan met name iets met zijn handen. Zoals pottenbakken, hout snijden of bijvoorbeeld heel erg creatief bezig kunnen zijn. Dat vind ik er inspirerend om te zien bij een ander. Ik volg ook een aantal inspirerende Instagram accounts, maar ik vind het ook leuk om zoiets in boekvorm te hebben. Wat ik ook inspirerend vind, zijn honden. Hoe honden zo anders kunnen zijn en zo lekker puur. Dat vind ik echt enorm fijn. Ik geef regelmatig workshops. Ik hoop altijd iets aan iemand mee te geven, maar er zijn vaak mensen bij die zelf ook iets hebben waarvan ik denk ‘Hey, dat is leuk!’.’

in het bos met rebel-outdoor

Waarom ben jij een goede match met Rebel-Outdoor?

‘Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een WhatsAppje van Raoul. Ik kende Rebel-Outdoor natuurlijk nog niet en Campooz eigenlijk ook niet. Eerst ben ik dat gaan opzoeken. In de eerste instantie heb ik helemaal niet gereageerd. Ik krijg namelijk best wel vaak berichten van mensen die wat willen. Soms is het voor mij niet heel interessant. Maar nu ben ik er toch blanco ingegaan. Toen heb ik een gesprek met Gert en Raoul gehad. Gert is ongeveer van mijn leeftijd en toen ik hem hoorde vertellen, toen dacht ik ‘Ja, dit ga ik denk ik wel doen’. En nu ik het een jaar doe, is het echt een 100% match. Ten eerste omdat ik enorm veel vrijheid krijg. Ten tweede omdat (ik moet dat eigenlijk nog een keertje tegen ze zeggen) zij ervan uitgaan dat ze altijd goede foto’s van mij krijgen. Dat vind ik heel knap, dat zij dat met mij aandurven. Ik ga er ook voor de volle 100% zo niet, 200% voor. Ik vind gewoon dat ik een goed product moet afleveren en ik rust niet voordat ik het gewoon helemaal perfect op de foto heb gezet. Zij hebben misschien aangevoeld (en ik eigenlijk ook) dat dit wel eens heel leuk kan zijn. En nu een jaar verder, vind ik het inderdaad gewoon heel leuk en een hele goede match. Dat is wel echt uniek hoor, dat heb ik lang niet altijd. Ik neem ook alleen klussen aan waarbij ik echt direct een goed gevoel heb. Er moet echt dat stukje passie bij zitten.’

speakerlamp rebel-outdoor

Wat is je favoriete Rebel-Outdoor product?

‘Dat is dan toch wel echt het lampje. Ik ben 55 en heb eigenlijk alles wel, qua serviezen enzo. Maar het speakerlampje vind ik erg leuk. Die gebruik ik thuis wel eens.  Maar ik neem hem vooral mee als we eropuit gaan met het busje als ik ga fotograferen. Ik heb er heel veel goede reacties op gehad. De thermosfles neem ik overigens ook best vaak mee! En ook leuk: er komen steeds een hele hoop producten bij.’

Wie of wat zou je nog wel eens fotograferen?

‘Nou, ik ga wat ik heel graag wil, binnenkort ook echt doen! Daar ga ik nu niets over zeggen, omdat het nog een geheim is. 😉 Maar wat ik ook nog graag zou willen, is een boek uitbrengen van mijn eigen foto’s. En dan gewoon allemaal mooie platen. Verder kan ik eigenlijk niet zo snel iets bedenken, want er komen eigenlijk al vanzelf hele leuke dingen op mijn pad. Ik vind het ook enorm bijzonder dat mensen bij mij komen met hun dingen die ze willen laten fotograferen.’

liesbeth disbergen

Heb je nog een leuke fotografie tip?

‘Dat zijn er een hele boel. Het tijdstip is erg belangrijk. Als ik het bos in ga, dan ga ik meestal ’s ochtends vroeg op pad. Midden op de dag, dan vind ik het licht gewoon niet altijd mooi. Ik geef workshops van ’s ochtends half 10 tot aan de lunch en dat zijn tijden dat ik zelf eigenlijk nooit fotografeer, gewoon vanwege dat licht.’

Tot slot: is er nog iets leuks dat je met ons wil delen?

‘Ik zou het heel leuk vinden om met een camper en twee honden naar Zweden te gaan en daar alle kringlopen af te gaan. Ik weet niet of de lezer dat leuk vindt. Oh en vooral niet te vergeten: voor het fotograferen van nieuwe producten van Rebel-Outdoor zoek ik nog een aantal modellen. Als er mensen zijn die zichzelf heel erg avontuurlijk vinden, dan mogen ze zich bij melden! Misschien wat leuke, avontuurlijke veertigers. Aanmelden kan via liesbethdisbergen.com!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *