Ga naar de inhoud
winterkamperen

Home » Blog

Het plan: Winterkamperen

Regelmatig komt het onderwerp winterkamperen bij ons op tafel. Het wordt tijd om de koe maar eens bij de horens te vatten. We hebben dus een plan! Op het moment dat er sneeuw ligt, pakken we een Campooz Fat Freddy tenttrailer, stoppen hem vol met spulletjes van Rebel-Outdoor en vertrekken naar natuurkampeerterrein Borger van Staatsbosbeheer.

winterkamperen

warm door dik tentdoek

Het fijne van een Campooz tenttrailer is dat je van de grond slaapt en ze gemaakt zijn van stevig en onverwoestbaar ripstop katoen. Dat betekent dat het eenvoudig is om warmte in de tent te houden. Een kacheltje kun je prima in de tent zetten en staat bovenaan de inpaklijst. Er is elektriciteit op de camping, een eenvoudig ventilatorkachel is al meer dan voldoende. Als je er voor kiest om helemaal back to basic te gaan, zijn er verschillende brandkachels. Ga hiervoor naar een kampeerwinkel in de buurt.  

lekker slapen

Het wordt natuurlijk ergens bedtijd. Voor een fijne nachtrust heb je natuurlijk een warme slaapzak nodig. Let bij de keuze hiervan vooral op de isolatiewaarde. Jouw slaapuitrusting is compleet met een setje thermo-ondergoed en een muts. Je verliest veel warmte via het hoofd. Een goede muts is dus een must!

winterkamperen met kampvuur

buiten bij een vuurtje

Tot zover het deel in de tent. Door de sneeuw ziet de omgeving er sprookjesachtig uit. Naar buiten dus! We maken een mooi zitje met RBL stoelen en krukjes rond een vuurkorf. Vanuit jouw RBL thermosfles giet je warme chocolademelk (met een scheutje rum) in zo’n toffe mok. Er kan je weinig meer gebeuren.

koude billen

De beste oplossing voor een verkleumde derrière is simpel en briljant. Ik heb het geleerd van een Nepalees tijdens een trekking in de Himalaya. Je pakt een bakje, stopt er een paar hete kooltjes van het vuur in en zet het op de grond onder het zitvlak van de stoel waar je op zit. Het zitvlak moet dan wel van (kunst)stof of doek zijn.

kampvuur rebel outdoor servies

Lange barre winter

Er komen nog veel meer spullen aan die zorgen voor nog meer comfort tijdens het winterkamperen. De weerkundigen voorspellen op basis van de grote weersystemen een lange en vooral koude winter. Wij zorgen ervoor dat alles klaarstaat om te gaan kamperen in de sneeuw. Natuurlijk delen wij onze belevenissen met jullie.  

2 reacties op “Het plan: Winterkamperen”

  1. Het lijkt ons erg leuk om aan het winterkamperen deel te nemen!
    Praktische vraag; hoe krijgen we onze FF geheel droog opgeborgen??

  2. Hi Kees en Nenz! Leuk dat jullie willen winterkamperen. Nat inpakken en naar huis rijden is geen probleem, zodra de tent thuis maar wel de kans krijgt om te drogen. Dus bijvoorbeeld in de garage. En dan zorgen dat de tent zo ver mogelijk open kan! Daarnaast is het altijd aan de raden de rits van de afdekhoes een stukje open te laten, als jullie tenttrailer overdekt staat.

Geef een reactie