Ga naar de inhoud
audiotour nederland

Home » Blog

Ga naar buiten en doe een audio tour!

Eén van de meest trending audiotours van dit moment zijn de verhalen van de televisieserie ‘Het verhaal van Nederland’. In deze 10-delige serie vertelt Daan Schuurmans het verhaal van Nederland, vanaf het moment dat de eerst bewoners zich er vestigden. Er zijn nu 10 verschillende podwalks die je gratis kunt downloaden. Je kiest uit historische locaties in heel Nederland, waaronder bijvoorbeeld Muiden, Veenhuizen of Brielle. Tijdens de wandeling neemt Daan je mee op een tijdreis. Vergeet niet je goed gevulde thermosfles mee te nemen!
audiotour nederland met thermosfles

Audiotour Willemsoord

Deze oude scheepswerf van de Koninklijke Marine is nu een prachtig monumentaal deel van Den Helder. Tijdens deze audiotour leer je meer over de rijke historie van dit terrein, de bewoners en de oude schepen die hier liggen. Ook met kinderen kun je hier een leerzame audiotour doen. Er is namelijk een speciale kinderversie!

De onzichtbare historie van Zwolle

Maak kennis met de onzichtbare en verrassende kanten van Zwolle tijdens de audiotour ‘Onzichtbaar Zwolle’ van Het verhaal van Nederland. Met 360 graden foto’s en video’s ga je terug naar de 10e eeuw, toen Zwolle nog een nederzetting was. Kom alles te weten over de archeologische vondsten en ontdek hoe de stad zich heeft ontwikkeld.

 

Fossielenjacht Utrecht

Ideaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar, die eigenlijk niet meer mee willen wandelen. 😉 De fossielenjacht is een speurtocht, die je meeneemt langs verschillende fossielen die je vindt in de binnenstad van Utrecht. Tijdens de audiotour vertelt wetenschapper Jelle Reumer je alle interessante weetjes en leer je hoe de fossielen in de stad terecht zijn gekomen. Vergeet niet iets te drinken en wat lekkers mee te nemen!

Muzikale stadswandeling Groningen

Groningen neemt je tijdens een gratis wandeling mee door de geschiedenis van de muziek. Je wordt ondergedompeld in vier eeuwen muziekgeschiedenis. Van Bach tot David Bowie. Van klassiek tot pop. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, dus neem een lekkere versnapering mee voor onderweg.

audiotour in delft johannes vermeer

Stadswandeling Vermeer Delft

Deze bijzondere activiteit mag je niet overslaan. De audiotour leidt je langs alle mooie locaties waar Johannes Vermeer zijn sporen letterlijk heeft nagelaten. Wist je dat het Meisje met de Parel een geboren en getogen Delvenaar was? Je leert niet alleen alles over schilder Vermeer, maar leert ook Delft kennen.

Het verhaal van Nederland kan je hier terugkijken. Heb jij wel eens buiten een audiotour gedaan? Welke tour raad je ons aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *