Ga naar de inhoud
header koekjes

Home » Blog

Koekjes bakken met Rebel-Outdoor

Koekjes bakken doet het bij ons thuis altijd goed. En zeker in een periode dat we weer meer tijd thuis besteden. Het is super om de kinderen iets bij te brengen in de keuken en ze lekker bezig te zien. Ik vind het heel belangrijk dat het een beetje gezond is. Dat is ook direct het voordeel aan zelf bakken: je weet precies wat erin zit! Daarom ben ik op zoek gegaan naar een recept voor koekjes met niet teveel suiker. Ik kwam uit bij deze zandkoekjes zonder suiker. Zandkoekjes kun je ook leuk versieren, dus ik zeg: twee vliegen in één klap. 😉 Schortjes om en bakken maar!

koekjes bakken met rebel outdoor

gezonde koekjes met versiering

Uiteraard beginnen we met het klaarzetten van de ingrediënten. Onze kommetjes en schaaltjes zijn uitermate geschikt voor het koken met kinderen. Melamine kan namelijk tegen een stootje. En het ziet er natuurlijk ook nog eens super gezellig uit! Voor de zandkoekjes hebben we nodig:

  • 250 gram roomboter
  • 400 gram volkoren fijn meel
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Theelepel bakpoeder
  • Vloeibare zoetstof 3 ml
  • Steekvormpjes
 

Voor de smaak kun je ook nog kaneel of speculaaskruiden toevoegen. Of denk bijvoorbeeld aan kokos of wat notenpasta.

koekjes bakken met rebel outdoor

Koekjes bakken met rebel-outdoor

Meng de boter, de zoetstof en het snufje zout in een kom. Met een mixer maak je hier een romig geheel van. Vervolgens voeg je driekwart van een losgeklopt ei toe. De rest bewaar je. Als je wil, kan je nu de speculaaskruiden of kokos toevoegen, maar dat is naar eigen smaak. Je mengt het nu tot een mooi geheel. Daarna meng je het bakpoeder en de meel. Voeg langzaam steeds een hoeveelheid toe aan het botermengsel en roer het goed door. Als je alle meel hebt toegevoegd, kneed je het met de hand nog eens goed door. Het deeg gaat een half uurtje in de koelkast.

Na een half uurtje mag het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem. Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer één centimeter. Steek hier de vormpjes uit. Van de restjes maak je weer een nieuwe bol en die rol je dan weer uit, tot het deeg op is. Als je de koekjes op de bakplaat hebt gelegd, bestrijk je ze met het overgebleven ei. En dan kunnen ze in de oven! Deze is natuurlijk al voorverwarmd op 160 graden. 😉 De koekjes bak je in 20-25 minuten goudbruin.

koekjes bakken met rebel outdoor

de laatste stap

Als de koekjes zijn afgekoeld kun je ervoor kiezen deze te versieren met een icing en andere versiersels. Deze is dan niet suikervrij, maar op sommige dagen mag er toch best een uitzondering gemaakt worden? 😉

En smullen maar!

Zijn de koekjes klaar? We hopen dat je er nog even van af kan blijven. Het is namelijk de ideale snack om mee te nemen. Naar buiten, tijdens een boswandeling of onderweg in de auto. Deel je een foto met ons als jij deze koekjes hebt gebakken? Dat vinden we leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *