Ga naar de inhoud
bos

Home » Blog

Een uitje met jonge kinderen

Met jonge kinderen kun je heel veel leuke dingen doen. Als moeder van een peuter en een kleuter, ben ik altijd op zoek naar iets leuks. Maar dat kan soms ook best wel eens lastig zijn. Je wilt niet altijd lang onderweg zijn of veel geld kwijt te zijn. Op zoek naar een uitje met jonge kinderen? Lees dan snel verder!

pretpark met jonge kinderen

Een pretpark is natuurlijk super leuk, maar in veel gevallen mag een kind pas bij een lengte van 100 cm of meer in de attractie. En thuis meet je dan misschien net die 100 cm, in het park lijken de centimeters soms nóg groter weet ik uit ervaring. 😉 Wij zijn fan van pretpark Duinen Zathe in het Friese Appelscha. Dit pretpark is uitermate geschikt voor jonge kinderen vanaf 3 jaar, want in veel attracties mogen zij alleen of met begeleiding. Zelfs voor de allerkleinsten is er een indoorhal. Attractiepark De Waarbeek in Hengelo is overigens ook erg leuk voor jonge kinderen. Beiden zijn all-inclusive, dus met eten en drinken!

een uitje met jonge kinderen

op naar de kinderboerderij!

In elk dorp of elke stad is wel een kinderboerderij of is er eentje in de buurt. Dit is een uitje dat het bij ons altijd goed doet. Kalfjes aaien, met de geitjes op de foto en hopen dat je een rondje op de Shetlandpony mag rijden.  De loslopende pauwen en kippen zijn dan wel weer een beetje spannend. Ook een hertenkamp kan leuk zijn. In sommige gevallen mag je de herten zelfs oud brood voeren! Voor een betaald uitje kun je eens kijken bij de Happy Farm in Terschuur of de Naturij in Drachten. Leuk met goed weer: ga aansluitend ergens picknicken in de buurt van de kinderboerderij. Het servies  van Rebel-Outdoor maakt het meteen een feestje.

een uitje met jonge kinderen

dagje naar een eiland

Wij komen elk jaar minstens één keer op Ameland. Een super tof uitje met jonge kinderen. Zodra je de boot op stapt, heb je al het vakantiegevoel. Wat limonade of een bak koffie met een koek mee, voor tijdens de overtocht. En met een beetje geluk zie je onderweg een zeehond op een zandbank! Op Ameland kun je een fiets huren, maar wij gaan meestal lopend. Afgelopen keer hebben wij een bolderkar gehuurd. Kinderen erin, tassen erin, de hond in het midden en papa die de kar trekt. 😉 Zandkastelen bouwen op het strand, schelpen zoeken en wegrennen voor de naderende golven. Vergeet ook vooral je vlieger niet.

kinderen in bolderkar

de speeltuin

Ga in de buurt op zoek naar een grote speeltuin. In stadsparken zijn vaak grote speeltuinen te vinden. Soms zelfs met tokkelbaan! Heerlijk klimmen en klauteren, om daarna te genieten op een picknickkleed van een warme chocolademelk en een zelfgebakken koekje. En bij slecht weer kun je natuurlijk ook kiezen voor een binnenspeeltuin.

een uitje met jonge kinderen

boswandeling

Nederland telt vele wandelroutes voor kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld het Kabouterpad, maar ook het Blotevoetenpad. Met het hele gezin een frisse neus halen en op ontdekking in de natuur. En wat is er nu lekkerder dan na een flinke boswandeling, samen een heerlijke pannenkoek te eten?  

Picknick benodigdheden

Neem voldoende eten en drinken mee om de kinderen de hele dag gehydrateerd te houden. Je kunt drinken warm of heerlijk koud houden in de thermosflessen van Rebel-Outdoor. Die met de sportdop gebruik je ook als handige drinkfles. De lichte, kleurrijke bekers neem je mee in je rugzak. Gebruik ze om drankjes in te serveren. Vergeet niet snacks en snoepjes mee te nemen om de kinderen tevreden te houden. Je kunt al deze dingen meenemen in de praktische groene damestas. Deze tas heeft een inhoud van 24,5 liter, kan deels worden afgesloten met klittenband en is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. 

Rugzak als reisgenoot

Zorg ervoor dat de kinderen geschikte kleren dragen en bescherm ze tegen de zon door ze voor de reis in te smeren met zonnebrandcrème. Neem zonnebrandcrème en andere kleding mee voor het geval er iets vies of nat wordt. Deze spullen kun je het beste bewaren in de blauwe rugzak. Deze rugzak is water- en luchtdicht. Dankzij de brede gevoerde riemen is de tas comfortabel op je rug. 

Waar ga jij vaak met je gezin heen? En heb jij nog goede tips voor een uitje? Laat het ons weten in de reacties! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *