Meteen naar de inhoud
slapen in boomhut

Home » Blog

Een bijzondere overnachting: slapen in een boomhut!

Voor mensen met hoogtevrees (waaronder ik) misschien niet de eerste keus. Toch is dit een overnachting die je eigenlijk niet kunt overslaan: slapen in een boomhut!

Je kunt in Nederland in verschillende provincies overnachten in een boomhut. Ook in Frankrijk of België zijn er boomhutten te vinden. Heerlijk in de buitenlucht! Wij verbleven in een boomhut vlakbij Brugge, België.

boomhut in bomen in bos

slapen in het bos

Midden in de natuur, boven in de boomtoppen. Tussen het groen en de eekhoorns. Wat een geweldig huisje. Wel even spannend: dat trappetje, maar eenmaal boven is de angst direct verdwenen. Het uitzicht is prachtig. Een knus huisje met een zithoek en twee slaapkamertjes. Eén slaapkamer heeft een houten bedstee, super tof voor de kids. En die waren natuurlijk helemaal enthousiast, want dit is toch een kinderdroom?!

Spelen in het bos

Het was mooi en droog lente weer, dus we maakten een fijne wandeling. Onderweg kwamen we een grote stapel takken tegen en daarmee bouwden we onze eigen hut. Tijdens de wandeling hoorden we een specht drummen en hameren. Aan de overkant van het pad reageerde een andere specht. Wat is de natuur toch een bijzonder fenomeen. Even verderop kwamen we een speeltuin tegen waar de kinderen konden klimmen en klauteren. Wij keken samen toe op een bankje, genietend van een kop thee. Het avondzonnetje scheen door de bomen. Wat een heerlijke dag!

bos speeltuin

Wakker worden in het bos

Fluitende vogeltjes en ritselende bladeren. Verder absolute stilte en de geur van het bos. Zo werden we enorm uitgerust wakker die ochtend in de boomhut. Samen ontbeten we en smulden we van de versgebakken broodjes, die in alle vroegte voor ons aan de deur zijn gehangen.

Hertjes

Voordat we een kijkje namen in Brugge, wilden de kinderen eerst bij het hertenkamp verderop kijken. De reeën liepen ons nieuwsgierig tegemoet en staken af en toe hun neus tegen het hekwerk. Dat was best spannend! Toch durfden ze de hertjes voorzichtig wat hooi en beukennootjes te voeren.

hertjes hertenkamp

Het was een geslaagde overnachting in de natuur en een echte belevenis voor de kinderen. Is een boomhut toch te hoog voor jou, maar ben je het liefst buiten? Lees dan de blog van Floor. Zij heeft een tijdje geleden een weekend door gebracht in een Mongoolse Yurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *