Ga naar de inhoud
slapen-in-een-yurt-renkum

Home » Blog

Slapen in een yurt

Eind september stond er nog een weekendje weg op onze planning. Voor m’n verjaardag kreeg ik een heel tof cadeau: een overnachting in een Mongoolse Yurt ergens middenin het bos bij Renkum. Dat vond ik zo leuk, dat ik daarom mijn vriend ook een nachtje voor zijn verjaardag gaf. 

Op naar Renkum!

We stappen in de auto als we vrij zijn van ons werk en als we er bijna zijn, rijden we door een donker bos. Het is even zoeken, maar we vinden onze Yurt in het tentenkamp. Bomen, tipi´s en andere Yurts omringen ons. Met een heerlijk schoon bedje, heel veel kaarsjes en een boomstam om buiten op te zitten, beginnen we onze avond. We hebben een flesje wijn meegenomen en kletsen de avond vol.
kaarsjes-yurt

Wakker worden in een yurt

De volgende ochtend worden we wakker en zien we pas echt goed hoe tof onze slaapplek is. Het ruikt binnen een beetje naar een houtkachel, dus het is lekker om buiten te ontbijten. Helaas hadden wij het kleurrijke servies toen nog niet, maar we drinken dankbaar het koude water uit onze thermosflessen.
slapen in yurt

Douchen in de natuur

We dachten dat we dit weekend back to basic gingen. Het is een stukje lopen voor het buitentoilet en de waterpomp is ook op loopafstand. Maar de douches? Die zijn heerlijk warm en nog beter dan thuis. Tijdens de douche, kan je de bomen boven je zien. Het is een leuk houten hutje waar je doucht en er zit zelfs een LED strip aan het plafond die oplicht en van kleur verandert. Wat een luxe!

douchen-in-het-bos

nachtelijk BEZOEK IN DE YURT

Iets minder gezellig zijn de muizen die tijdens nacht 2 op bezoek komen. In de instructies stond heel duidelijk omschreven dat je al je eten in een afgesloten kist moet bewaren. Wel gelezen, maar toch vergeten om mijn chipjes er ’s avonds in te doen. We worden wakker van het geritsel en zien een muis genieten van een paprika chipje. Als de muis weg is, lachen we er samen om. We slapen weer rustig verder in de warme Yurt. In de zomer blijft het er koel en in de winter warm. Zo kan je het hele jaar door overnachten in deze bijzondere tent!

binnenin-de-yurt

Hardlopen in het bos

Op de laatste ochtend gaan we een rondje hardlopen. Het bos is prachtig en zelfs de zon schijnt nog even. Bij terugkomst douchen we een laatste keer onder de bomen en vullen we onze thermosflessen met water van de waterpomp. Op naar de Veluwe. Daar aangekomen, pakken we twee van de 1800 gratis fietsen en picknicken onderweg op een bankje. Na de fietstocht gaan we weer richting huis.

water-halen-yurt

Zo, wat een heerlijk weekend was dit! Wat vind jij of lijkt jou een bijzondere overnachting in Nederland? Laat het weten in een reactie onder de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *