Ga naar de inhoud
amsterdam

Home » Blog

Eropuit! Een weekendje Amsterdam

Sinds groep twee op de basisschool zijn we vriendinnen. Het maakt niet uit of we in het buitenland wonen of in een andere stad in Nederland. We zoeken elkaar altijd op en houden dagelijks contact. Zij woont nu in Amsterdam, ik in Groningen. Waar we vroeger op schoolreis naar Artis gingen, genieten we nu van wandelen door de natuur of een stad, kringloopwinkels bezoeken en lekker borrelen. Eropuit dus!

eropuit weekendje amsterdam

Op naar onze hoofdstad

Het was weer eens tijd voor een gezellig weekend samen. Deze keer in Amsterdam. Mijn beste vriendin woont er nu een tijdje en weet inmiddels alle leuke plekken. Zo gingen we naar het Waterlooplein voor de oudste vlooienmarkt in Amsterdam. Met uitzicht op de Amstel op zoek naar vintage parels. Lekker in de buitenlucht! Vervolgens liet ze me zien waar ze naar school gaat en liepen we door de kou langs gezellige grachtjes. Daar was het tijd om wat warms te drinken. Met uitzicht op een gracht en thee in de hand, vergeet je het barre weer snel.

Shoppen maar!

Een vriendinnenweekend kan voor mij niet ontbreken zonder een paar winkels te bezoeken. De winkels waren open en alles om ons heen was helemaal in Kerst stijl. Lampjes, kerstbomen en heel veel gezelligheid. Na het kerstshoppen was het tijd voor een wijntje met borrelhap in de kroeg om vervolgens richting het station te gaan.

eropuit weekendje amsterdam

de route naar huis

Of het nu versierd is met lampjes of niet, de Dam is altijd een bezoekje waard. En voor ons lag het ook nog eens op de route. Het Koninklijk Paleis is een indrukwekkend gebouw en als je van mensen kijken houdt, ben je hier aan het juiste adres. Vol toeristen die met de kerstboom op de foto gingen, zaten we een tijdje op een bankje toe te kijken. Na een even stilzitten, waren we verkleumd en wilden we naar huis.

torensluis

Met een kleine omweg liepen we richting het station. De Torensluis aan de Singel is de oudste en de breedste brug van de grachtengordel. Onder de brug zijn oude kerkers te vinden, die ooit dienst deden als gevangenis. Hier werden eeuwenlang piraten en landlopers vastgehouden. Tegenwoordig is de Torensluis een soort buurthuis.

eropuit weekendje amsterdam

De volgende dag wandelden we nog een stuk door het Vondelpark. Vergeet vooral niet even te kijken bij het Picasso beeld ‘Figure découpée l’Oiseau’ . Deze vind je aan de zuidkant van het park. Daarna pakte ik de trein terug naar Groningen. Muziek aan en nagenietend van een heerlijk weekend. Als jij een weekendje weggaat met vrienden of vriendinnen, wat vind jij dan leuk om te doen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *