Ga naar de inhoud
header lente

Home » Blog

Waarom een grote thermosfles?

Als het buiten koud is of juist heel warm, dan is verfrissing of opwarmen wat je wil. Super koud drinken op een warme zomerdag of thee om aan op te warmen in de winter is dan het meest voor de hand liggend. Met een fijne thermos in je rugzak blijft het lang op de juiste temperatuur en heb je het ook nog eens binnen handbereik. Onze Thermoskan XL met 1900 ml inhoud is voor verschillende situaties ideaal. Wij vertellen je waarom een grote thermos zo handig is en waarvoor we ‘m zelf het liefst gebruiken.

thermoskan

Hoe werkt thermos?

Allereerst is het handig om te weten hoe het eigenlijk werkt. Een thermosfles bestaat uit meerdere lagen. Daardoor werkt het isolerend. Je zou dus kunnen zeggen dat thermos uit twee flessen bestaat met daar tussen een beetje ruimte. En in die tussen ruimte zit helemaal niks behalve vacuüm getrokken lucht. Hierdoor kan warmte de fles niet uit en kou van buitenaf er niet in.

De grote thermos van Rebel-Outdoor

Met de toffe kleurstelling met bruin/grijs en roze valt de grote thermofles op. De variant in het zwart is stoer. Het handvat zorgt ervoor dat je makkelijk kan schenken en ‘m makkelijk meeneemt naar buiten. Er gaat 1900 ml aan drinken in en is 100% lekvrij. Wel zo handig als je de thermos lang in je tas laat zitten. Je drankje blijft tot wel 18 uur lang warm en tot 24 uur lang koud. In twee kleuren beschikbaar: thermoskan bruin/grijs met roze en thermoskan zwart.

zwarte-grote-thermosfles-xl

In welke situatie gebruik je zo’n grote thermosfles?

De aflopen tijd heb ik deze grote thermos veel gebruikt en overal en nergens mee naar toe genomen.

grote thermos in zweden

Mee naar zweden!

Het eerste tripje dat ik maakte sinds ik ‘m in mijn bezit heb, was naar Zweden. Ons kleine pop-up tentje stond toen het begon te regenen. Hup, de tent in en wachten tot het stopt. Gelukkig hadden we toen het nog droog was veel thee gezet. Zonder dat we door de regen hoefden te lopen of thee moesten zetten onder onze kleine tarp. Lekker genieten van een warm kopje thee uit de thermosfles. Mijn conclusie: ideaal voor mee op vakantie.

Op de fiets

Ga je samen een lange fietstocht maken? Neem zelfgemaakte ijsthee mee, water of wat anders lekkers. De thermosfles past mooi in de fietstas en er zijn genoeg bankjes in de natuur waarop je even uit kan rusten met een drankje.

thermoskan thee

Feestje!

Op mijn verjaardag kan het wel eens lekker weer zijn. April doet wat ‘ie wil, maar afgelopen jaar had ik geluk. Ik kon er niet om heen: het feestje werd gehouden in de tuin. Een lekker taartje erbij en wat koffie of thee. Omdat we met veel mensen waren, schonk ik de koffie uit de grote thermos. Zo kon ik tijdens het uitserveren ook gewoon weer  koffie zetten voor de volgende ronde. Een win-winsituatie als je het mij vraagt.

grote thermos

Koken in een grote thermosfles

Eten mee voor onderweg? Ga koken in een thermosfles. Dit is iets wat ik zelf niet heb geprobeerd, maar wel is getest. De grote kan is vooral handig als je met meer mensen op pad bent. 1900 ml aan havermout voor jezelf is misschien wat veel. 😊 In de blog van Raoul geeft hij je recepten die geschikt zijn om op deze manier mee te nemen.

Veel thee voor op de bouwplaats

Ik gaf de grote thermos cadeau aan mijn zwager voor kerst. Hij werkt in de bouw en is veel buiten. Met dat het kouder wordt, wordt hij een grotere theeleut. Hoog tijd dus om zijn halve liter flesje om te ruilen voor een grote. Hij neemt ‘m tegenwoordig niet alleen mee als het koud is, maar ook op warme dagen. Zijn tip: doe een waterijsje en water in de kan. Ijskoud drinken met een lekker smaakje als resultaat.

Op naar buiten met een picknick

Kleedje in de tas, stokbroodje met dipjes mee en natuurlijk wat te drinken. Het Noorderplantsoen in Groningen is mijn favoriete uitvalsbasis als het lekker weer is. Uit ervaring kan ik zeggen dat een wijntje prima meegaat in de thermoskan. Grote dorst? Grote thermos… 😉

thermoskan

En waar schenk je dat dan in?

Als je zo’n mooie thermos meeneemt naar buiten, kan een leuk glas of toffe mok niet achterblijven. Helemaal in Rebel-Outdoor stijl blijven? Bekijk onze mokken en glazen.

Kleine thermos?

Een kleiner formaat thermosfles is natuurlijk ook erg fijn. Voor een korte wandeling, op je werk, onderweg of bij een andere buitenactiviteit. Gelukkig hebben we daar ook compactere formaten voor. Check hier onze andere flessen.

Dikke tip:

Wil je jouw drinken nog langer warm houden? Verwarm de fles eerst voor met heel heet water. Laat het eventjes staan en giet het er daarna uit om vervolgens je warme drankje erin te doen. Hetzelfde kan je doen met ijskoud water. Even koelen en je drankje blijft langer koel.

In welke situatie komt de XL thermoskan voor jou van pas? We vinden het leuk als je het laat weten in een reactie onder de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *