Ga naar de inhoud
dagje utrecht

Home » Blog

Utrecht: 8 tips voor een geslaagde dag

Heb je een vrije zaterdag en inspiratie nodig? Ga eens naar Utrecht! In deze blog geef ik je een paar tips om je op weg te helpen.

domtoren

De Domtoren mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Utrecht. Op dit moment staat ‘ie in de steigers vanwege een restauratie. Aan de buitenkant valt weinig te zien. Wél kun je de toren gewoon  bezoeken en ook de rondleiding volgen. Als alles mee zit is de restauratie in 2024 afgerond. Nog even geduld dus… 😉

utrecht shoppen

Shoppen

Voor een dag shoppen zit je in Utrecht ook wel goed. In het oude gedeelte van de stad vind je een divers aanbod aan winkels en boetiekjes. Overdekt winkelen? Ga dan naar Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland.

Nijntje museum

Voor de kleintjes: het Nijntje museum. Voor peuters en kleuters bij uitstek het leukste museum. Spelenderwijs leren door te voelen, ruiken, dansen en nog veel meer.

dagje uit utrecht

Utrecht vanaf het water

Om Utrecht eens op een andere manier te ontdekken, kun je ervoor kiezen een sloep te huren. Lekkers mee onderweg? Met deze stoere koeltas hou je al je snacks en drinken koud. Wil je liever iets actievers? Dan kun je ook een kano, waterfiets óf een Sup huren. Ontdek de grachten, de natuur en leg onderweg aan langs de terrassen aan de werf.

De Oudegracht

Wie kent hem niet? Deze twee kilometer lange gracht is de bekendste van Utrecht. ’s Zomers kun je hier heerlijk zitten op het terras en kijk je uit over het water. Je kunt ook een wandeltocht langs de grachten en werven doen. Leuk voor elk seizoen! Zo leer je de stad op een hele andere manier kennen. Onderweg pauzeer je op een bankje met een thermosfles met ijskoud drinken of koffie en thee.

Botanische Tuinen Universiteit

Vanaf 1 maart kan je hier weer terecht voor de mooiste en meest bijzondere planten van de wereld. Hier kun je verschillende wandelroutes doen, waaronder de route ‘Het Takke End’. Voor kinderen is er een speurtocht of een klauterbaan. Voor een bak koffie of een broodje kun je terecht bij het biologische tuincafé of je neemt zelf wat mee in de rugzak!

austerlitz utrecht

Centraal Museum

Hét kunstmuseum van Utrecht. Bekijk één van de tentoonstellingen, volg een workshop of rondleiding. Dit museum is zeker een bezoekje waard.

De Pyramide van Austerlitz

Oké, deze ligt net buiten Utrecht. Maar heb je de mogelijkheid om hier te kijken, doe het dan zeker. Austerlitz is één van de mooiste dorpjes van Utrecht. Met als indrukwekkend hoogtepunt de piramide. Deze is ooit als eerbetoon aan Napoleon gebouwd. In 81 stappen sta je boven en heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Voor kinderen is er ook genoeg vertier. Er is namelijk een grote speeltuin met draaimolens, een treintje, botsauto’s en nog veel meer! Picknickkleed mee en genieten maar.

Welke tip wil jij meegeven voor een bezoekje aan Utrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *