Meteen naar de inhoud
tulpenveld roze

Home » Blog

Tulpenroute door Drenthe

Wat is er nou leuker dan in het voorjaar de gekleurde tulpenvelden te bezoeken? Ik heb op internet een toffe autoroute gevonden die je langs de verschillende tulpenvelden stuurt. De beste kans op een bloeiend tulpenveld is rond half april. En je raadt het al? Wij deden deze route half april! 😉 Wat mij betreft een super uitje met onze twee kids van 5 en 7 jaar.
tulpen plukken

Van Smilde naar tulpenpluktuin Brunstingerveld

Wij wonen in het mooie Drenthe en zijn een route van 45 km gaan rijden die je langs de plekjes Smilde, Hooghalen, Zwiggelte en Hijken stuurt. De route eindigt bij de tulpenpluktuin Brunstingerveld. Het lijkt ons een perfect eindstation, zodat de kids zich dan lekker kunnen vermaken. De kinderen zijn gelijk enthousiast, want uiteraard nemen wij wat lekkers mee onderweg. De koelbox vullen kan ik wel aan ze overlaten. Pakjes drinken, lekkere broodjes, fruit en natuurlijk een lekker stuk chocolade. Hier geniet ik stiekem zelf het meest van. Alles in de kofferbak en we zijn ready to go!

De eerste stop

De route start in Bovensmilde en vanuit hier volg je een duidelijke routebeschrijving naar Smilde. Daar komen we het eerste tulpenveld tegen. We besluiten om hier in de auto te blijven, omdat we net onderweg zijn. We zien prachtige kleuren in het tulpenveld. Mijn dochter houdt het meest van roze tulpen. De andere dochter wil graag blauwe tulpen vinden (dat is haar lievelingskleur). Benieuwd of we die gaan vinden… 😉
tulpenveld roze tulpen

Pauze tussen de tulpen

Vervolgens gaat onze route verder via Laaghalen naar Hooghalen, waar we het tweede tulpenveld bewonderen. Het zonnetje schijnt heerlijk en we gaan even de benen strekken. Veel mensen zijn aan het kijken naar de heldere kleuren van de tulpenvelden. Het is echt een plaatje! We nemen allemaal wat te drinken, want het is dorstig weer. De meiden een pakje drinken uit de koelbox en wij een lekker kopje thee, want ik heb thuis onze thermoskan gevuld. Een echt genietmomentje. We vervolgen onze route en worden een klein stukje verder gestuurd naar Zwiggelte. Ook hier zien we een mooi bloemenveld met weer die roze kleur in overvloed.

En nog een tulpenveld!

We moeten nu een iets langer stuk rijden tot we bij het volgende tulpenveld aankomen. De kinderen doen een spelletje achterin de auto en hebben grote gesprekken over hoeveel tulpen en welke kleur ze straks gaan plukken. We komen aan in Hijken en bekijken vanuit de auto ook hier het mooie tulpenveld. De kids worden wat ongeduldig en we besluiten snel door te rijden naar het Brunstingerveld waar de tulpenpluktuin is gevestigd.

Eindstation: Brunstingerveld

Het is druk en de zon schijnt. Wat een gezelligheid met al die mensen. Heerlijk wandelen door de tuin en de mooiste kleurtjes tulpen uitzoeken die je mee naar huis wilt. Er staan stoere zilveren emmers klaar die je mag gebruiken om je tulpen in te verzamelen. 😊 De tulpen staan per soort geplant, dus zo heb je een mooi overzicht van alle kleurtjes. 

tulpenveld roze

Zo pluk je tulpen

Op een mooi bord bij de ingang staan de tips van hoe je de tulpen moet plukken.  
– zoek een tulp uit waarbij je al kleur op de knop ziet
– pak de tulp zo ver mogelijk onderaan de steel vast
– trek de tulp rechtop uit de grond.

De tulpen die je plukt zijn € 0,25 per tulp en na afloop betaal je met gepast geld bij het schuurtje. Hier bind je je bosje tulpen vast met een elastiekje. De meiden zoeken allebei 10 tulpen uit. De één zocht roze en paarse tulpen en de ander vooral rode en gele. Prachtige bossen hebben we mee naar huis genomen. En ik? Ik ben aan het fotograferen gegaan voor Instagram waardige plaatjes. 😉 Zo hebben we allemaal een leuke dag. Want wat een prachtige foto’s krijg je van de tulpenvelden met je kinderen erin.

tulpen in rebel-outdoor thermosfles

Nadat we de tulpen hebben geplukt en ik klaar ben met foto’s maken, is het tijd voor de lekkere broodjes die in de koelbox zitten. Er staan picknickbanken bij de tulpenpluktuin of je kan met je picknickkleed op het glasveld plaatsnemen. Dit laatste heeft onze voorkeur.

Hieronder nog wat tips voor leuke pluktuinen die je elders in het land kunt bezoeken:

Annemieke’s pluktuin – Hillegom
Hanneke’s pluktuin – Biddinghuizen
Floratuin – Julianadorp
Tulpenpluktuin – Marknesse
Pluktuin LaFleur – Zeeland

We genoten buiten in het zonnetje en hebben een heerlijke dag gehad. Helaas geen blauwe tulpen gevonden. 😉 Wat vind jij een leuke activiteit om buiten te doen met kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *