Ga naar de inhoud
dagje amersfoort

Home » Blog

Tips voor een dagje Amersfoort

Een week of twee geleden ging ik samen met mijn man een dagje op pad. Kinderen te logeren bij opa en oma, dus tijd voor een leuke stedentrip. We twijfelden een tijdje waar we heen wilden. De lockdown was nét weer voorbij en de winkels waren weer open. Een niet té grote stad had daarom de voorkeur. We kozen voor… keistad Amersfoort!

onze lieve vrouwetoren amersfoort

De geboortestad van mijn oma

Niet zonder reden dat wij voor deze stad kozen. Mijn oma is hier geboren en ik wilde graag eens zien waar zij als kind opgroeide. Eenmaal aangekomen in het centrum voelde ik mij (gek genoeg) meteen thuis. Leuke winkels, mooie architectuur en vergeet vooral de Onze Lieve Vrouwetoren niet. Die herkende ik direct. Van mijn oma heb ik een oud schilderijtje van de kerktoren. Hoe leuk om deze nu eens in het echt te zien!

Het mondriaanhuis

In Amersfoort vind je ook het Mondriaanhuis. Piet Mondriaan is een abstracte kunstenaar, die je misschien wel kent van de strakke lijnen met gekleurde vlakken. Helaas was het museum vanwege de maatregelen gesloten, maar hier moet ik zeker eens heen!

koppelpoort amersfoort

De Koppelpoort

Dit is de stadspoort van Amersfoort. Dit deel van de Middeleeuwse stadsmuur is echt een bezoekje waard. Het is een gecombineerde land- en waterpoort, waar het water vanuit de stad in de Eem stroomt. Je kunt een rondleiding van een half uurtje volgen, waarin je alle ins en outs van de poort krijgt.

Muurhuizen

De huizen in deze ronde straat zijn gebouwd op de fundering van de oude stadsmuur. Als je hier loopt lijkt het echt alsof je in de Middeleeuwen bent beland. Een geweldig gezicht en heerlijk om buiten te wandelen! Tijd voor een theepauze om alles eens rustig in ons op te nemen.

De Krommestraat

De Krommestraat is een enorm sfeervol straatje. Verschillende boetiekjes en winkeltjes waar je je hart kunt ophalen! Met een gevulde tas verlieten wij dit straatje. 😉 Ben je meer van de grote winkelketens? Sla dan zeker de Langestraat niet over.

tips voor dag amersfoort

Poffertjes van oma

Trek gekregen van het wandelen en shoppen? Sla dan deze tip zéker niet over: poffertjes van oma! Hoe toepasselijk? 😉 Hier kun je heerlijke poffertjes eten en een lekkere bak cappuccino krijgen. Wel even geduld tijdens het wachten, want er was een behoorlijke rij voor ons.

Er zijn nog zóveel dingen te zien en te doen in Amersfoort, maar te weinig tijd. Eén dag is echt te kort in deze fijne stad. Een goed excuus om nog eens te gaan!

Ben jij wel eens in Amersfoort geweest? Wat is iets dat echt niet kan ontbreken tijdens een bezoekje aan deze stad?

2 reacties op “Tips voor een dagje Amersfoort”

  1. Wat echt niet kan ontbreken aan een bezoek aan Amersfoort? Een bezoekje aan Vouwwagenzaak! Op steenworp afstand van het centrum. Én Rebel en CampooZ dealer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *