Ga naar de inhoud
frankrijk

Home » Blog

Stedentrip Nancy: met Rebel-Outdoor in Frankrijk

Tijdens onze zomervakantie hebben we veel steden en andere mooie plekken bezocht. Ik kan er een heel boekwerk over schrijven, maar laat ik het voor vandaag maar bij deze ene blog houden. 😉

Een spontane ingeving

Tijdens de terugreis, op de camping in Zwitserland. Daar besloten we dat we niet direct door zouden naar Luxemburg, maar een tussenstop wilden maken in Frankrijk. Frankrijk vond ik altijd een land waar ik niet direct hele positieve gevoelens van kreeg, ondanks dat mijn oma er dol op was en er vaak kwam. Tijd voor verandering dus. 😉 Bij het zien van de foto’s op Google waren we overtuigd: we gaan een dagje naar Nancy. En zo geschiedde.

kerk

Bezakt met de rugzak van Rebel-Outdoor

Nancy is een middelgrote stad en omdat we behoorlijk wat zouden lopen, besloten we de rugzak mee te nemen. Zo hoefden we niets te slepen, maar kon alles makkelijk op de rug. We parkeerden de auto in de parkeergarage en toen we uitstapten was de geur niet echt een warm welkom, laten we het daarop houden. 😂 Eenmaal in de frisse buitenlucht stonden we op het plein van de Église Saint-Sébastien. Een kerk die is gebouwd in de 18e eeuw. Geen spectaculaire kerk met tierelantijntjes, maar zeker de moeite waard om eens rustig te bekijken.

frankrijk 1

Even wat koels drinken op het Place Stanislas

We liepen verder en in de verte zag ik al de prachtige poort omhult met goud. Wat een prachtige plek. We stapten het enorme plein op en gaven onze ogen goed de kost. Tijd om even wat kouds te drinken uit de thermosfles die we mee hadden. Het plein heeft een oppervlakte van meer dan 13.000 vierkante meter en is in 1751 gecreëerd door een voormalig Poolse koning. Het plein staat zelfs op de Werelderfgoedlijst. Aan het plein vind je een Grandhotel, de opera en een museum. ’s Avonds is er in de zomer een lichtshow. De beelden en gebouwen op het plein worden dan super mooi verlicht.

Marché Central de Nancy en shoppen

Een overdekte markt, waar je tientallen kraampjes kunt vinden met verse producten. Groente, fruit, kaas. Maar ook de meest bijzondere soorten vlees, bloemen en natuurlijk wijn. Af en toe een verdwaald kraampje met wat speelgoed en kleding. Voor het echte shoppen zijn we toch de stad weer ingegaan. Grote bekende winkels, maar ook kleine boutiekjes zijn er in overvloed. En als je trek hebt in wat te eten of drinken: er is volop keuze uit restaurants en terrasjes waar je kunt zitten.

Highlights die we niet konden overslaan

De Basilique Saint-Epvre de Nancy. Ook wel de Kathedraal van Nancy genoemd. Al vanaf ver is deze prachtige Gotische basiliek al te zien. Een lust voor het oog. Want het toch altijd bijzonder, al die details. Arc Héré is ook een bezienswaardigheid die absoluut je niet mag overslaan. Ook deze triomfboog is gebouwd in die zelfde Art Nouveau stijl.

fontein

Een ijsje in het stadspark

Het Parc de la Pépinière is het grote stadspark van Nancy. Hier zijn verschillende speeltoestellen en zelfs een kinderboerderij. Vroeger was het zelfs een kleine dierentuin met dieren als apen en leeuwen! Terwijl de kinderen zich uitleefden op de speeltoestellen, ploften wij neer op het gras. Helaas was ik het picknickkleed dit keer vergeten, maar het gras was droog dus alsnog fijn droge billen. 😉 Na een korte evaluatie kwamen we tot de conclusie dat Frankrijk zeker onze aandacht had getrokken. Deze eerste kennismaking met het land en met de inwoners, had ons niet afgeschrikt. Wie weet vieren we onze volgende zomervakantie wel in Frankrijk…

Wil jij een stadswandeling doen in Nancy? Je kunt hier een gratis wandeling downloaden. Deze leidt je langs alle mooie plekken in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *