Ga naar de inhoud
winterwandeling

Home » Blog

Romantisch picknicken in de sneeuw

Wie denkt aan picknicken, denkt aan een vrolijk geruit kleed vol met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Een mooi open grasveld en talloze mensen die samenkomen onder de zon. Stokbroden met kruidenboter, wijn drinken uit de fles en blokjes kaas en plakjes worst uit een bakje. Zodra de zon voor langere tijd achter de wolken verdwijnt, trek je gauw je jas of trui aan. Zonder zon, geen picknick… Toch? Wij vinden dat het anders kan. Verras je liefje eens op een sneeuwachtige winterdag en ga samen picknicken in de sneeuw. Lukt misschien niet elk jaar in Nederland, maar in het buitenland ongetwijfeld.

picknicken in de sneeuw

Inspringen op de situatie

Je trekt de gordijnen van het vakantiehuis open en kijkt met verbazing naar buiten. De weerman had wel wát sneeuw voorspeld, maar zoveel? Welkom in Duitsland. Na een warme douche trek je je badjas aan en probeer je je liefje niet wakker te maken. Ontbijt op bed kan ze vandaag vergeten. Je zet een pan kokend water op het vuur voor de eieren en verwarmt de oven voor om broodjes in te bakken. Intussen flans je op de bonnefooi een heerlijke salade in elkaar en zet een warme pot met koffie. Die heb je straks wel nodig. Tijdens het afronden roep je gauw naar boven: ‘Schat, wakker worden!’

De sneeuw trotseren

Terwijl je vriendin met slaperige ogen naar beneden komt, sta je net alle gerechten in te pakken. Koude gerechten doe je in een koelbox en alles wat warm moet blijven druk je knus op elkaar in een tas. Hopen dat alles lang genoeg warm blijft. ‘Goedemorgen, trek gauw je kleren aan. We gaan picknicken in de sneeuw!’

Langzaam trekken jullie er met de auto op uit. Op de weg is het nog rustig. Terwijl de dikke witte vlokken uit de lucht vallen denk je na over een mooie plek om de auto straks te parkeren. In de heuvels? Op een open vlakte? Je slaat met de auto een verlaten paadje halverwege een berg in en rijdt zonder plan verder. Zo vaak kom je hier niet.

picknicken in de sneeuw

Muurvast...

Je hebt geen idee meer of je nog over de weg rijdt of niet. Zoveel sneeuw ligt er. Je parkeert de auto om even buiten te kijken. ‘Is dit geen mooie plek?’, stel je voor. ‘Ik denk ook niet dat we een andere keuze hebben,’ hoor je terug, terwijl ze naar de achterbanden wijst. Muurvast. Had je de auto maar niet stilgezet. ‘Dit heeft ook wel z’n charme, toch?’ Gelukkig is er zat ruimte voor anderen om eromheen te rijden. Niet dat er iemand anders in de buurt te zien is.

...maar dat maakt (voor nu) helemaal niets uit

Gelukkig zijn jullie samen. Je trekt de achterdeur van de auto open en legt een mooi gespreid kleedje in de achterbak. Op een dienblad stal je kleurrijke schalen met de lekkerste hapjes uit en een warm kopje koffie. Wie zei dat jij niet romantisch kan zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *