Ga naar de inhoud
header

Home » Blog

Reisblogger Liv en rebel-outdoor!

Sinds het begin van Rebel-Outdoor hebben we een groepje influencers. Zij ontvangen van ons als eerste de nieuwste producten van Rebel-Outdoor, om mee te nemen tijdens hun tripjes én om jullie alles over te vertellen op social media. Maar, wie zijn ze nu eigenlijk? We beginnen vandaag met Liv Krake van Expeditie Kram!

liv

Even voorstellen: reisblogger Liv!

‘Hoi, ik ben Liv (33) en ik ben een freelance schrijver en reisblogger. Sinds 2015 ben ik onder de naam ‘Liv Krake’ officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb een reisblog: Expeditie Kram. Die is gericht op bijzonder slapen in de natuur en eigenlijk alles wat daar een beetje bij hoort. Waaronder outdoor activiteiten als wandelen en hiken. En zoals dat we vorig jaar een weekje rondtrokken in Zuid-Zweden. We gingen wildkamperen en hebben gekanood. Super vet. Maar ik blog ook over vette trips met een oude vintage bus of slapen in een boomhut, pipowagen of een tinyhouse. Je zou ook kunnen zeggen: waar eigenlijk niet in? Eigenlijk ga ik elke maand wel een paar keer op pad. Super leuk om van mijn hobby ook mijn werk te kunnen maken. ‘

Van scouting naar reisavonturen

‘In 2015 was Instagram minder een ding dan dat het nu is. Ik heb Expeditie Kram toen opgezet met een vriendin en na een jaar of drie ben ik het alleen gaan doen. Ik vind het enorm leuk om dingen te delen waar ik echt blij van word. Reizen en kamperen is iets dat ik mijn hele leven al doe. Vroeger heb ik op de scouting gezeten en ik denk dat het daar een beetje is begonnen. En ook wel met mijn ouders. We waren altijd veel buiten te vinden. Die voorliefde voor simpele dingen is me wel met de paplepel ingegoten, zeg maar. 😉 Dingen schrijven en delen is ook iets dat ik van jongs af aan al doe. Vroeger zat ik bij de schoolkrant en hield ik altijd dagboekjes bij.’

Laagdrempelig op avontuur? Dit is wat je moet doen!

‘Het is eigenlijk heel simpel: gewoon gaan! Nederland heeft enorm veel mooie natuurgebieden waar je perfect terecht kunt. Wil je voor een natuurervaring gaan? Ga dan voor een natuurkampeerterrein of ga kamperen bij de boswachter. Dat zijn, vind ik, de mooiste campings, of naja campings… Het zijn gewoon natuurplekken waar je te gast bent met je camper of kampeermiddel. Midden in het bos of midden in de natuur. Vaak mag je een kampvuurtje maken. Echt top. Je kan bij Natuurmonumenten ook mooie wandelingen maken onder begeleiding van de boswachter. Daar spot je bijvoorbeeld herten! En vergeet de Waddeneilanden niet. Daar ben je zo en ze zijn prachtig. Vooral buiten het seizoen kun je daar genieten van de natuur.’

Het eerste caravanavontuur

‘Meestal ga ik met mijn vriend. In de zomer van 2017 hebben we samen een vintage caravan te gehuurd. We hadden beiden nooit gekampeerd met de caravan, maar we wilden allebei eens iets anders. We maakten een roadtrip naar Oostenrijk, omdat een vriendin daar woont. Dat was een enorm succes. Een onvergetelijke herinnering. We hebben daarna zelfs een oude caravan gekocht, omdat we het zo leuk vonden. Onze caravan heette Carel Caravaan. Inmiddels hebben we die ingeruild voor een oude camper. Hiermee zijn we laatst nog naar Zweden geweest. 😊’

liv groene bus

Favoriete landen

‘Ik heb meerdere favoriete landen, maar ik heb vooral iets met bergen en noordelijke landen. Warme landen ontdekken vind ik ook heerlijk, maar ik merk dat ik meer heb met landen als Noorwegen en Zweden. IJsland vond ik ook fantastisch trouwens en Schotland is geweldig. In Schotland hebben we met de caravan een roadtrip gemaakt. En tot slot vond ik Nepal heel erg mooi.’

Waarom Rebel-Outdoor?

‘Eigenlijk vind ik dat er alleen wat aanbod was voor oudere mensen. Niet per se stoffig, maar ook niet echt voor jongere mensen. En ik denk dat RBL daar onderscheid in maakt. Ik vind het super leuk om alles bij elkaar te matchen en dat het gewoon allemaal bij elkaar past. Met kampeerspullen vond ik altijd dat er te weinig keus was in kleur en hip spul. Alles van Rebel-Outdoor vind ik enorm goed matchen bij outdoor liefhebbers van mijn leeftijd. Net iets stoerder en leuker dan dat er al was. Kamperen is natuurlijk back to basic, maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen mooie spullen kan hebben. 😉 Dus dat is voor mij een duidelijke reden.‘

Selfie maken op de Preikestolen rots in Noorwegen

In eigen regio op avontuur

‘Ik woon in Utrecht en je bent in no-time op de Utrechtse Heuvelrug. Bij Austerlitz heb je enorm leuke boswandelingen die je kunt maken. Of het oude vliegveld bij Soesterberg. Daar loop je gewoon overheen in sommige periodes. Zulke plekken vind ik altijd mooi. Daar hangt dan toch een bepaalde vibe. Dat het nu dan wordt overgenomen door de natuur, dat is heel mooi om te zien. Verder heb je daar in de buurt de Soesterduinen, dat is echt prachtig om rond te lopen. Op een doordeweekse dag voel je je daar bijna alleen op de wereld. Waar in Nederland maak je dat nog mee?’

Dit neem je mee op avontuur

‘Dat zijn wel echt de thermosflessen van Rebel-Outdoor. De kleine variant gebruik ik dagelijks. De grotere gebruiken we vaak voor onderweg als we bijvoorbeeld gaan wandelen of picknicken, zodat je dan een lekkere bak koffie of thee hebt. Of chocolademelk, dat is ook heel lekker. Dat vind ik wel een must om mee te nemen.  Maar het picknickkleed is ook fantastisch. De weekendtas, de borden, de mok. Tja… wat niet?’

En tot slot?

‘Ik heb al heel veel verteld en ik kan nog uren doorgaan, maar ik denk dat het goed is om er een eind aan de breien. Ik ben gewoon heel blij met onze samenwerking en ik vind jullie spullen echt fantastisch! Volgens mij heb ik in dit interview al heel vaak fantastisch gezegd hè? Ik ben nu eenmaal enthousiast. 😉 We zijn gewoon een super goeie match: RBL en Expeditie Kram en ik hoop dat we dit nog heel lang blijven doen! ‘

Ook jij kunt onze producten delen op social media. Tag ons, gebruik onze hashtag #rebeloutdoor en wie weet komt jouw post binnenkort voorbij op onze socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *