Ga naar de inhoud
header

Home » Blog

Picknicken aan de Rijn in Bazel

Bazel wordt ook wel de toegangspoort tot Zwitserland genoemd. Deze universiteitsstad is een enorm leuke bestemming. Je vindt er veel musea en er is altijd veel te doen. Tijdens onze zomervakantie brachten we een bezoek aan deze prachtige stad aan de betoverende Rijn.

De Rijn

En dat was ook meteen de eerste plek waar we een tijdje bleven hangen. Wat een adembenemend uitzicht. Het was prachtig weer en toen we over de brug liepen, zagen we allemaal mensen in het water. Drijvend op een soort ballon, voerde de stroming ze mee door het water. We zochten een mooie plek aan het water en legden ons picknickkleed neer. We genoten heerlijk in het zonnetje van een brunch. Ik had in onze rugzak wat broodjes en het servies van Rebel meegenomen. Een mooie start van het bezoek aan Bazel.

servies rebel-outdoor

Mittlere Brücke

Vanaf onze plek keken we uit op de Mittlere Brücke. De brug over de Rijn. Hét gezicht van Bazel. Op de brug heb je een mooi uitzicht over de beide delen van Bazel. Na nog wat meer foto’s te hebben gemaakt, besloten we verder te gaan. Nog een paar flinke slokken water uit de thermosfles en alles werd weer ingepakt in de rugzak.

bazel

De Botanische tuin

Midden in het bruisende Bazel vind je de botanische tuin van de universiteit. Een enorme hoeveelheid aan verschillende planten in een oase van rust. Je vindt er kassen met unieke soorten planten in verschillende kleuren. Wandel over de verschillende paden door de tuin. Een heerlijke plek om even tot jezelf te komen. Op een bankje genoten we samen van de rust en wat te drinken.

Wereldspeelgoedmuseum

De kinderen wilden graag kijken in het speelgoedmuseum. Een enorme verzameling van poppen, knuffelberen en ander speelgoed. Voor de kinderen geweldig om te zien, maar ook voor ons. We voelden ons zelf bijna weer kind. Als je in Bazel bent mag je dit museum niet overslaan. Maar er zijn nog veel meer musea die je niet mag missen. Zo vind je er meerdere kunstmusea en kun je een bezoekje brengen aan een galerie.

Ben jij wel eens in Bazel geweest? Wat vond jij het meest indrukwekkende?

bazel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *