Ga naar de inhoud
header bos

Home » Blog

Overnachten in een trekkershut

De winter is eindelijk begonnen. En hoe! De langste dag van het jaar ligt inmiddels achter ons en ’s ochtends kun je genieten van een oranje horizon die het ijzige landschap langzaam opwarmt. Zo ook deze ochtend in Drenthe. Grassprieten met microscopische ijskristalletjes vullen met miljoenen tegelijk het veldje naast ons. Dicht tegen elkaar aangekropen hebben de geitjes een warme nacht achter de rug. Ik krijg het allemaal mee vanachter een groot raam. Overnachten in een trekkershut midden in de natuur is puur genieten!

overnachten in een trekkershut

De magie van Drenthe

Misschien wel het meest pure oer landschap van Nederland. In Drenthe vind je naast hunebedden uit vervlogen tijden, eveneens een grote diversiteit aan landschappen en bossen. Ook kun je er nog verdwalen in steegjes tussen eeuwenoude boerderijen. Terug in de tijd en tegelijk volop in de tegenwoordige tijd. Een ruig landschap met glooiing dat wordt doorkliefd door de kleinste beekjes. Een gebied dat uit zijn voegen barst van schoonheid en oneindige wandelroutes. De perfecte plek om dicht bij huis op avontuur te gaan. Nederland op z’n mooist!

Schaapskooi

Na een schitterende wandeling te hebben gemaakt door de bossen in het zuiden van Drenthe, is het tijd om een kijkje te nemen bij de schaapskooi. De herder komt pas rond 16:00 uur terug met zijn kudde. Toch zijn er een aantal schapen achtergebleven. Tussen het stro zijn ze op zoek naar smakelijk hooi. De schapen weten dat die twee sprieten heel verschillend zijn! Verder is het muisstil in de 100 jaar oude schuur. Alleen het geritsel van schapenpootjes is te horen en een geur van wol hangt in de lucht. Een kerstboom aan een van de oude balken maakt het kerstplaatje compleet. Op de picknickbank warmen we onze handen op aan heerlijk warme thee. Met naast ons de oude schuur en om ons heen een weids Drents landschap. In stilte genieten we uitbundig van wat we allemaal zien én proeven.

overnachten in een trekkershut

Overnachten in een trekkershut

Het is het einde van een koude winterse dag. In de schemering rijden we de Voscheheugte op. Een natuurkampeerterrein te midden van het Drentse landschap. Buiten is het rustig. In de verte lopen een paar Schotse hooglanders en onder de boom zitten een paar geiten. We pakken de kruiwagen met de naam van onze trekkershut. Keurig staan ze op een rij bij de parkeerplaats. Aangezien ‘Ree’ al weg is, pakken we ‘Fazant’. Met onze spullen in de bak lopen we het uitgestrekte terrein af. Helemaal achterin de hoek staat onze trekkershut. Gemaakt van hout gaat het volledig op in het landschap. Ook is het design schitterend om te zien. Door de grote ramen hebben we bovendien zicht op de natuur om ons heen. Eén met de natuur.

Wildlife

In het donker zijn de geiten langzaam dichterbij gekropen. Ze liggen warm tegen elkaar aan onder de boom naast onze hut. Allebei hebben we het warm op deze koude avond. De een met een dikke vacht, de ander met een warme kachel. In de ochtend zijn ze verdwenen. Op zoek naar groener gras. Na een heerlijk ontbijt met vrolijke borden en gevulde kommetjes met yoghurt, is het tijd voor een laatste kop thee. Nog warm van de dag ervoor, is de rooibos nog uit(munt)end op smaak. Tijd om de kruiwagen vol te laden en terug richting de bewoonde wereld te gaan. Nog even blijven we staan bij de Schotse hooglanders. De Drentse natuur. Moeilijk om te laten gaan!

overnachten in een trekkershut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *