Ga naar de inhoud
twee suppende mensen op blauw water

Home » Blog

Op pad met de sup en de inklapbare stoel

Het is eind juni en de zomervakantie is in aantocht. Wat hebben we zin in onze vakantie naar Kroatië over een aantal weken. Ik ben druk bezig met lijstjes maken met spullen die allemaal mee moeten, zoals vele moeders met mij denk ik. 😉 We zijn de afgelopen twee jaar in Nederland op vakantie geweest dus voor ons een nieuw avontuur in aantocht. We kunnen niet wachten.

De sup

Afgelopen week is onze nieuwste trots bezorgd: een sup. Om mee te nemen op vakantie en om thuis in de omgeving te gebruiken. Een sup is een board waarop je staand met een peddel de mooiste meertjes en plekken ontdekt. Een idee van mijn man, maar bij het zien van het board en googelen naar leuke meertjes, word ik steeds enthousiaster. Ik word wakker op zaterdagochtend en zie de zon door de ramen schijnen. We gaan ons klaarmaken om naar ‘t Nije Hemelriek te gaan, een mooie recreatieplas nabij Gasselte (Drenthe). Ik pak de handdoeken, zwembandjes, een picknickkleed en wat lekkers bij elkaar en verzamel alles in mijn grote groene tas. Genoeg ruimte om alles in één keer mee te nemen. Omdat ik zelf helemaal gek word van overal zand, neem ik uiteraard mijn inklapbare stoel mee. Can’t go without it! 

inklapbare stoel in gras

’t Nije Hemelriek met mijn inklapbare stoel

We stappen in de auto en gaan met vrolijke stemming richting ’t Nije Hemelriek. Het is een kleine 25 minuten rijden en je kunt er makkelijk parkeren. Ik pak de tas met alle spullen, mijn man de sup (die ook op de rug kan 😉) en de kids tillen samen de inklapbare stoel. Iedereen tilt wat. Echt heel handig dat de stoel inklapbaar is, want het maakt het meenemen een stuk makkelijker. Het meer heeft prachtig blauw water en het zand is mooi wit. Je waant je haast al in het buitenland. We zoeken een mooi plekje op en installeren ons op het picknickkleed. Mijn man houdt zich bezig met het oppompen van de sup en ik zorg dat de kinderen de kleren uit krijgen en ze lekker kunnen spelen in het water. Ik ga even bijkomen in mijn lekkere stoel en geniet van het zonnetje met mijn voeten in het zand. De stoel heeft trouwens drie standen, dus ik kan ook nog echt goed zonnen als ik dat wil. Of een boekje lezen, want daar zijn de brede armleuningen ideaal voor.

grote groene tas met bloemen

Wat lekkers en koel water in de thermosfles

Manlief gaat met zijn sup het water op en maakt een mooi rondje over het meer. De kids hebben trek en we gaan wat lekkers eten. Chipjes, verse aardbeien en in mijn thermosfles zit lekker koel water. Na een kleine twee uur zien we helaas de lucht wat betrekken en checken Buienradar. Er lijkt een grote bui aan te komen en we besluiten de boel in te pakken. We hebben een heerlijke ochtend gehad en pakken snel alles in. We laten de sup leeglopen en gaan richting de auto. De inklapbare stoel past als laatste makkelijk in de kofferbak bovenop de rest van de spullen. Het was een leuk avontuur met onze nieuwe sup en we zijn klaar om dit te gaan beoefenen in Kroatië! 😊

thermosfles zalm met glas

Ken jij nog mooie plekjes waar je heerlijk kunt suppen? Laat het me weten in een reactie.

2 reacties op “Op pad met de sup en de inklapbare stoel”

  1. Koop een elektrische pomp voor de sup om op te pompen, ik had er ook 1 gekocht voor de vakantie. Zijn geld meer dan waard wat een plezier hebben we er van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *