Ga naar de inhoud
header kamperen

Home » Blog

Op naar de camping: wat neem je mee?

Sinds afgelopen zomer zijn wij trotse eigenaar van een Chateau caravan uit 1986. Onze eerste caravan. Na deze helemaal te hebben opgeknapt, kunnen wij echt zeggen dat wij een ‘thuisje’ op wielen hebben. Het kampeerseizoen is weer begonnen, dus we gaan er weer op uit. Toch is zo’n eerste trip best spannend en ook wel even uitproberen. Want wat kun je echt niet kunt vergeten mee te nemen naar de camping?

koeltas kamperen

Documenten en andere belangrijke dingen

Als je met de auto gaat, dan mag je natuurlijk je rijbewijs en kentekenbewijs niet vergeten. Ook is het handig om je ID-kaart of paspoort mee te nemen. Afhankelijk van waar je heen gaat, zul je misschien een milieusticker of vignet nodig hebben. En vergeet ook vooral je verzekeringsgegevens, portemonnee met pinpas, opladers en eventuele vaccinaties niet!

In de caravan, vouwwagen of tent

Een caravan is vaak voorzien van een koelkast. Ga je met de vouwwagen of tent, dan heb je vaak mini koelkastjes. Onderweg houd je je eten en drinken lekker koud met de nieuwe witte koelbox! Dan blijft het tot wel 72 uur koud. Een keukentje, gasstel of een barbecue zijn ook erg handig en met een waterkoker of fluitketel ben je helemaal koning (of koningin) te rijk.

kruk rebel-outdoor

Lekker buiten zitten

Op de camping is een tafel met wat fijne stoelen een must. Een lekker vloerkleed en uiteraard een mooie luifel. 😉 Daarnaast kan een mooi, stijlvol servies niet ontbreken! Een paar toffe mokken en bestek erbij en uiteraard een flesopener voor een koud biertje of een fles wijn. Als het nog koud is buiten, neem dan een warm kleedje mee.

Sfeer en gezelligheid op de camping

Als je dan een mooie dag hebt gehad, lekker hebt gegeten en eens neerploft om wat na te genieten van de dag, dan is er niets fijners dan een gezellig muziekje met fijn sfeerlicht. De speakerlamp verbind je met je telefoon voor jouw favoriete muziek en de lichtintensiteit bedien je met de afstandsbediening. Voor elk moment een passende kleur licht! En voor je zelfgemaakte hapjes heb je een handige kruk nodig. Onze kruk is met het dienblad als tafeltje te gebruiken, maar je kunt het dienblad ook gewoon gebruiken om de camping-buren óók te voorzien van een lekker hapje of een drankje. 😉

Checklist?

Voor een uitgebreide en printbare checklist kun je die van De Wit downloaden. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Liv van Expeditie Kram heeft ook een paklijst gemaakt voor camperaars!

Wat is iets dat jij absoluut niet wilt vergeten? Laat het ons weten in de reacties!

2 reacties op “Op naar de camping: wat neem je mee?”

  1. Bedankt voor het delen van de checklist voor kamperen! Mijn kinderen gaan binnenkort op kamp en ik wil ze goed voorbereiden. Speakers en extra verlichting is inderdaad een goede tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *