Ga naar de inhoud
weerribben-banner

Home » Blog

Op naar buiten in het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Een nieuw jaar, waarin we weer heel veel naar buiten gaan. Ben je klaar voor een frisse start en om veel leuks te ondernemen, maar weet je niet wat? In deze blog heb ik een aantal leuke diverse tips op een rijtje gezet. Deze activiteiten kun je het hele jaar doen, óók tijdens een eventuele lockdown. Met en zonder kinderen.

Kunst op straat

Een street art route brengt je langs kleurrijke kunstwerken die saaie grijze muren verhullen. In een aantal grotere steden in Nederland kun je zo’n toffe wandeling maken. De ANWB heeft er een aantal voor je op een rijtje gezet. Met een koffie en wat lekkers voor onderweg, heb jij een leuk cultureel uitje!

Natuuropdrachten

Ga met je kids de natuur in en maak er een leerzaam uitje van. Op de website van Natuurwijs vind je verschillende natuuropdrachten voor kinderen op de basisschool. Van het maken van een ‘takkenmannetje’ tot een ‘dieren-bingo-safari’. Voor ieder wat wils!

 

speurtocht-rebel-outdoor

Lekker speuren

Bedenk en maak zelf een speurtocht in de buurt. Voor jong en oud kan je leuke puzzeltochten uitzetten. Wil je liever dat iemand anders het voor je bedenkt? Er zijn in verschillende steden speur- en zoektochten voor alle leeftijden. Zo heb je én een leuke dag én je bent samen lekker in beweging. Een win-win situatie toch? 😉

De natuur in!

In Overijssel ligt het natuurgebied Weerribben-Wieden. Een mooie omgeving waar veel te doen is. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende kanoroutes doen. Of maak een boottocht die wat relaxter is. Er zijn genoeg fluisterbootjes te huur. Ben je niet zo van het water of is het nog net te koud? Dan kun je ook kiezen uit een aantal wandelingen door dit fantastische gebied. Trek je wandenschoenen aan en ga eropuit.
weerribben-uitje

Hertenkamp

Zijn de dierentuinen gesloten en de kinderboerderijen zijn dicht? Bezoek eens een hertenkamp. In Nederland zijn meer dan tweehonderd hertenkampen. Het oudste hertenkamp vind je in het Haagse Bos. Wie weet wat voor mooie dieren je daar spot!

Archeo route

In de provincie Limburg kun je een Archeo route doen. Hier ontdek je verhalen achter de archeologische vondsten in Limburg. De route neemt je mee langs verschillende vindplaatsen, waardoor je op een spannende manier het verhaal rondom de vindplaats beleeft. Ook in Flevoland en Gelderland heb je vergelijkbare routes. Wat je nodig hebt? Je telefoon en wat lekkers voor onderweg.

rebel-outdoor-drankje-onderweg

Speelnatuur

Natuurmonumenten heeft een aantal fantastische speelnatuurplekken. Er is voor een kind niets leukers dan lekker samen buiten te spelen in de natuur. In totaal kun je op 21 plaatsen in Nederland terecht, dus er is altijd eentje bij jou in de buurt. Een hapje en een drankje mee voor tussendoor en je kunt je heerlijk vermaken.

Heb jij nog leuke tips? Laat ze hieronder achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *