Ga naar de inhoud
zomeravond servies

Home » Blog

Haal het maximale uit de laatste zomeravond met Rebel-Outdoor

Zodra je het kerstmenu achter de kiezen hebt, kijk je alweer reikhalzend uit naar de eerste zomerdag. En vice versa. Voor je het weet geniet je alweer van de laatste zomeravond en staat de warme rollade op tafel. De tijd gaat razendsnel en daar kan je op allerlei verschillende manieren van genieten. Nu we midden in de koude maanden zitten, blikken we alvast vooruit op de laatste zomeravond. Daardoor realiseer je je des te beter dat de eerste nog moet komen. En dat is een heerlijk vooruitzicht.

zomeravond

het startschot voor een mooie avond

Met een handdoek om je middel loop je vanuit het zwembad richting de caravan. Een warme stralende zon droogt je lichaam grotendeels natuurlijk op. Er is nog geen wolkje aan de lucht te vinden. Des te gekker is het om te bedenken dat het na vandaag uit is met de zomerpret. Volgens de weer-app daalt de temperatuur vanaf morgen aanzienlijk. Wanneer die weer omhoog gaat? Met wat pech is dat pas volgend jaar lente. Eens zien wat er allemaal nodig is om van die laatste zomeravond een feest te maken. Net zoals heel deze zomer een feestje was.

Haal het maximale uit de laatste zomeravond met Rebel-Outdoor

wegdromen bij de zomer

Je besluit om er nog een laatste barbecue tegenaan te gooien. Dat hoort nu eenmaal bij een Nederlandse zomer. Met een verstelbare houten buitentafel, zoals die van ons, staat de basis voor het etentje in ieder geval stevig. Je legt je snijplank op tafel en begint met het prepareren van het voedsel voor vanavond. Terwijl je de paprika, courgette en ui in stukjes snijdt, denk je nog eens rustig na over afgelopen zomer. Als je even de tijd neemt voor jezelf, kan je zoveel leuke dingen doen.

Afgelopen zomer was een grote rollercoaster aan gebeurtenissen. Mooie wandelingen gemaakt door de ongerepte natuur, stedentrips gehouden op nieuwe plekken en pittoreske bistro’s bezocht. Je bent dichter bij je familie gekomen en hebt veel mooie gesprekken met elkaar gevoerd. Kon deze zomer maar het hele jaar zo doorgaan. Je laat je mes een laatste keer op de snijplank vallen en keert terug in de realiteit. De vers gesneden groenten sorteer je in verschillende, gekleurde schalen. Tijd om vlees te halen.

koeltas rebel-outdoor

goede voorbereiding is het halve werk

Je stapt op de fiets en rijdt in alle rust van de camping af. Toevallig weet je dat er een kleine slagerij in de buurt is. Daar kwam je laatst al een keer voorbij. Op de fiets groet je alles en iedereen die langskomt. Iedereen groet in opperbeste stemming terug. Het campingleven is normaal erg rustig, maar de mensen zijn vandaag flink in beweging. Iedereen is bezig om er het allerbeste van te maken op deze aanstaande laatste zomeravond.  

De lokale slager groet je even vriendelijk. ‘Verras me met een paar van je beste stukken vlees’, zeg je hem met een glimlach. Hij gaat met liefde voor je aan de slag. Een paar minuten later loop je zelfvoldaan met een tas vol hamburgers, schaschliks en briskets naar buiten. Gauw terug op de fiets en de hitte nogmaals trotseren. Gelukkig heb je alvast een koelbox klaargezet bij de caravan, zodat het vlees nog even lekker kan rusten.

zonsondergang weiland

gezelligheid kent geen tijd

Zo’n laatste zomeravond met alles erop en eraan, dat is waar je het voor doet. Met de juiste voorbereidingen kom je al een heel eind. Terwijl de zon ondergaat, word je overvallen door gelukzaligheid! Een heerlijk vol gevoel, liefde van familie om je heen en een warm briesje op je gezicht. Dat is morgen allemaal weer anders. Volgend jaar nog maar een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *