Meteen naar de inhoud
citroenen

Home » Blog

het perfecte glas voor een gin-tonic

Op het moment dat ik voor het eerst de foto zag die hieronder staat, gebeurde er iets in mijn hoofd. Dit is het perfecte glas voor een gin-tonic! Stijl, klasse en kleur. Thuis heb ik maar direct de koe bij de hoorns gevat en een gin-tonic gemaakt in het Rebel theeglas.

gin tonic uit een theeglas

Drie verschillende mokken

Het theeglas is onderdeel van een serie van drie. Een zwarte en witte mok maken de set compleet. De onderzijde is gemaakt van bamboe. De mokken zijn van keramiek. Het leuke van de laatste twee is dat er onder de mok een magneetje verborgen zit en in het bamboe een stukje ijzer. Te gebruiken als één geheel en als twee losse onderdelen. Het bakje gebruik je dan bijvoorbeeld voor een nootje of theezakje. 

het perfecte glas voor een gin-tonic

Op welk moment van de dag je jouw eerste gin-tonic neemt, moet je natuurlijk lekker zelf weten. Wat wel leuk is om te weten is waar de cocktail nou eigenlijk zijn oorsprong heeft. Gin-tonic werd in de achttiende eeuw in India door het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie. Tonic bevat kinine, het stofje beschermt je tegen het krijgen van malaria. Omdat tonic een bittere smaak heeft, deden ze er een mengsel van water, suiker, limoensap en natuurlijk gin bij. Het resultaat was een heerlijke cocktail. Het nuttige werd met het aangename gecombineerd!

soorten gin

Je kunt eindeloos variëren als het gaat om een gin-tonic. De gin is het meest smaakbepalend. Grofweg zijn er vier soorten. In de basis is de smaak zoet, bloemig, kruidig en citrus. Bij de smaak kies je vervolgens de juiste gin en de garnering. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op het Nederlandse platform over gin. Dit vind je op allesovergin.nl.

gin fles

Mijn vrouw Mirjam heeft bijzonder veel interesse in gin. Veel steden en streken hebben hun eigen gin. Als wij op zo’n plek zijn, nemen wij vaak een fles mee. Bij ons thuis onder de overkapping staat dus een mooi verzameling flessen.

De conclusie? Het theeglas van RBL is niet enkel geschikt voor thee. Een fijne cocktail of ander drankje kan ook prima. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *