Ga naar de inhoud
luzern header

Home » Blog

Een dagje in Luzern in Zwitserland

Tijdens onze zomervakantie hebben we een hoop mooie plekken bezocht. Van sommige hadden we meer verwacht, maar Luzern heeft ons positief verrast. Waarom? Dat lees je in deze blog!

luzern

De Kapellbrücke

Het eerste dat je ziet als je op Google ‘Luzern’ invult. En die brug mag je natuurlijk niet overslaan. Ik zag een stroom mensen op de brug, want het is echt super toeristisch. Dus ik twijfelde wel. Maar ach, we waren er nu toch… 😉 Eenmaal op de brug merkten we gelukkig weinig van de drukte. Dus gelukkig een paar mooie plaatjes kunnen schieten. Wat een prachtig uitzicht. In het heldere water kun je de vissen zien zwemmen. De brug is één van de oudste houten bruggen van Europa en is meer dan 650 jaar oud. Al is er wel een groot deel vernieuwd, omdat in 1993 een groot deel door een brand is verwoest.

luzern

Het groene Bürgenstock en het meer van Luzern

Dit prachtige bos ligt zo’n 500 meter boven het meer van Luzern. Hierdoor heb je een geweldig uitzicht! Een perfecte plek om ons picknickkleed neer te leggen en wat te drinken uit de thermosfles. Heerlijk genieten in de natuur op zo’n prachtplek. Het meer van Luzern is overigens ook prachtig. Je kunt langs de promenade goed genieten van het heldere, blauwe water.

luzern

Altstadt Luzern

Luzern is een schilderachtige stad en dat is ook te zien in de Altstadt. Mooie, karakteristieke panden en met het blauwe meer erbij is het een plaatje. Er zijn een hoop leuke winkels, waardoor je hier ook prima even kunt shoppen. Vergeet niet je shopper mee te nemen!

Stadswandeling door Luzern

Er is ook een leuke stadswandeling te doen. Deze duurt ongeveer twee uur en neemt je mee langs alle beroemde bezienswaardigheden. De ideale manier om alles over de stad te ontdekken, onder begeleiding.

Het verkeersmuseum

Hier vind je meerdere simulaties en een flinke collectie aan objecten. Alles over de trein, boot en het vliegtuig. Maar ook over auto’s en brommers. Een super leuk museum voor kinderen, want er is enorm veel te doen. En met een oppervlakte van meer dan 20.000 m² is er voor ieder wat wils. 😉

leeuwenmonument

Het leeuwenmonument

Wij sloten af met het Löwendenkmal. Een eerbetoon aan de soldaten van het Zwitserse leger, die zijn gestorven tijdens de Franse Revolutie. Het monument vind je net buiten Luzern. Enorm indrukwekkend om de uitgehouwen, stervende leeuw in de rotswand te zien.

Pilatus berg

Wat overigens nog wel echt een must is als je een bezoekje brengt aan Luzern, is de Pilatus berg. Het is één van de toppen van de Zwitserse Alpen die het best bereikbaar is. Met de kabelbaan kun je omhoog. Bovenin vind je meerdere wandelpaden en zijn er diverse panorama platforms, waar je kunt genieten van een vrij uitzicht over de dorpjes, Alpenweides en natuurlijk het meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *