Ga naar de inhoud
header driegangen menu

Home » Blog

Driegangenmenu op de camping? Kan gewoon!

De ene avond heb je zin in een simpel gerecht van aardappelen, groente en vlees, zonder al te veel poespas. Vooral tijdens je vakantie ben je vaak niet in de mood om uitgebreid te kokkerellen. De barbecue stook je bovengemiddeld vaak op, want ook daar kan je je creatieve ei kwijt. Ontvang je visite op de camping? Strijk je jezelf een keer over het hart en doe je je best om je vrienden te imponeren. Want tijdens het kamperen is het ook mogelijk om een heerlijk driegangenmenu op tafel te zetten. Als je maar weet hoe je met je beperkte gerei om moet gaan.

driegangen menu op de camping

Werken met beperkte middelen

Een goede voorbereiding is het halve werk. In je tent of vouwwagen heb je geen groot keukenblad, luxe keukengerei en uitgebreid kruidenrek tot je beschikking. Je zult met minder materialen moeten werken om toch tot een heerlijk, volwaardig gerecht te komen. En dat geeft ook niet, want je bent een échte creatieveling. Je vrienden staan straks perplex van je kookkunsten op één enkel gaspitje en een barbecue. Maar wat zet je deze keer op tafel?

Een lekker fris begin

Bij het woord ‘driegangenmenu’ denk je direct aan luxe en uitgebreid dineren. Een kommetje soep of een salade, opgevolgd door een mals stuk vlees en een schaaltje met ijs na. Met dit idee in het achterhoofd denk je na over een leuke invulling voor op de camping. Je stapt op de fiets naar de lokale markt en haalt verse paprika, veldsla, cherrytomaten en komkommer. Met een heerlijke zelfgemaakte dressing van mayonaise, mosterd en honing tover je in een mum van tijd een frisse salade in een kleurrijke schaal  op tafel. Het voorgerecht is gedekt, zonder dat er ook nog maar een gasstel aan te pas komt. Eat that.

driegangen menu op de camping

Niet je standaard barbecue

Nu je de barbecue toch hebt staan, is het zonde om deze niet te gebruiken. De afgelopen dagen heb je flink kunnen oefenen. Voor je gevoel is een hamburger, speklap of spiesje sjasliek niet voldoende. Het is tijd voor een echt stuk vlees. Je besluit om bij de lokale slager malse stukken varkenshaas te halen, om straks in medaillons te serveren. De varkenshazen smeer je in met een flinke snuf zout, waarna je ze op laag vuur op de barbecue grilt. In een pannetje op het gasstel voeg je runderbouillon, kookroom, zout en peper samen, voor een heerlijke peperroomsaus. Je verbaast jezelf met hoe soepel het allemaal gaat. Totdat…

Oeps

Je wist dat je iets was vergeten. Een driegangenmenu is niets zonder een toetje. Je focus lag te veel op het imponeren van je vrienden, dat het toetje erbij in is geschoten. Gelukkig ben je op de camping. Met de varkenshaasmedaillons nog zwaar op de maag voel je de spanning aan tafel stijgen. Waar is het toetje? ‘Rustig jongens, ik heb een idee,’ maan je iedereen tot kalmte. Je wandelt naar de kantine en en besluit cornetto’s te halen. Op de camping gaat er niets boven een ijsje na. En daar is iedereen aan tafel het roerend mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *