Ga naar de inhoud

Home » Blog

3x buiten sporten met Rebel-Outdoor

Jezelf soms even helemaal afmatten is lekker. Niet altijd op het moment zelf, maar daarna voel je je heerlijk. En sporten is ook nog eens gezond! Het wordt helemaal leuk als je dat buiten doet. Door de seizoenen heen zijn er genoeg activiteiten waarbij je ook nog eens wat van de natuur ziet. Dat werkt stress verminderend en is goed voor je humeur! Waar wacht je nog op?

Damestas voor in je fietstas

Een leuke fietstocht

Een activiteit die velen in Nederland doen om van A naar B te komen. Naar je werk, de winkel of op visite. Maar je kan er ook voor kiezen om een lange tocht te maken voor je ontspanning en beweging. Dit zijn 10 prachtige fietsroutes door Nederland waarna je zeker kan zeggen dat je gesport hebt. Maak het nog leuker door samen te fietsen. Heb je fietstassen? Onze damestassen passen daar vaak heel goed in. Als je dan een stop maakt, heb je zo al je waardevolle spullen uit je fietstas.

Sporten vanaf het water

Een mooie manier om een stad of natuurgebied van een andere kant te zien. In plaats van een stuk wandelen, pak je de kano. Omdat kanoroutes langs mooie plekken gaan, vergeet je bijna dat je aan het sporten bent. Toch is het een full-body workout. Door het peddelen zet je je schouders, armen en rug aan het werk. En doordat je constant de kano stabiliseert, train je ook je buikspieren. Een musthave als je op het water bent: onze waterdichte rugzak. Voor droge kleren en een hapje en drankje voor onderweg.

Buiten sporten

Buiten sporten!

Eerlijk is eerlijk: je ziet niet veel van de natuur, maar buiten in de frisse lucht bij de sportschool fitnessen is lekker. Na een paar sit-ups blijf je nog even op je matje liggen. Genietend van de mooie lucht of, met lekker weer, van de zon. De sportschool bij mij om de hoek heeft sinds de coronapandemie een groot gedeelte waar je buiten kan sporten. Mijn benodigdheden zijn een handdoek, matje én waterfles met sportdop. Ik neem vaak koel water mee, zodat ik goed blijf drinken. Peentjes zweten is goed, maar daarna hydrateren nog beter. Een paar leuke oefeningen die je kan doen:

  • Squats
  • Push-ups
  • Sit-ups
  • Planken (hoeveel minuten hou jij vol?)
  • Lunges
  • Burpees
  • Mountain climbers (bij gebrek aan bergen in Nederland…)

Wil je toch graag de natuur in? Deze oefeningen kan je eigenlijk overal doen, ook zonder attributen. Op naar een mooie plek buiten dus! En als je het echt leuk wil maken, nodig dan een vriend of vriendin uit om mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *